Kézilabda

Behúzták a lányok a bajnokit!

Fotó: gyorietokc.hu
Győr+
2022.05.11. 06:53

A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as együttese 2022. május 7-én Pécsen vendégszerepelt az Ifjúsági II. osztályban a 20. fordulóban. A PEAC elleni idegenbeli győzelem azt jelentette, hogy két fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a fiatalok, és aranyérmet szereztek.

Az Akadémia 3-as csapat remek szezont tudhat maga mögött. Kocsis Tibor edző lányai az eddigi 20 fordulóban egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget, emellett két döntetlent játszottak a Mohács csapatával, valamint 17 győzelem szerepelt nevük mellett. A csapat legeredményesebb góllövője Pádár Laura lett, aki az eddig meccseken 100 gólt jegyzett. Rajta kívül Varga Dalma (87) és Rédecsi Polett (79) voltak a csapat legjobb gólszerzői. A csapat az utolsó két forduló eredményétől függetlenül nyerte meg a pontvadászatot. A siker kapcsán Kocsis Tibor vezetőedzővel készítettünk egy rövid szezonértékelő interjút.

Szezon kezdete előtt milyen célkitűzéssel vágtatok neki a bajnokságnak? 

Konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, a játékosok fejlődése volt a cél, aztán jöttek a mérkőzések, és megpróbáltunk mindent megnyerni, amit lehetett.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt kijelenthetjük, hogy az Akadémia 3-as csapatunk megnyerte az Ifjúsági II. osztályt. Milyen érzések kavarognak most benned?

Elsősorban az öröm…Sikerült számszerűen is egy jó eredményt elérni, de nem felejtjük el, hogy ez egy másodosztályú bajnokság, még akkor is, ha fiatalok voltunk. Természetesen nincs megállás, nekünk egyenletesen tovább kell fejlődnünk, ez inkább csak egy motiváció a jövőre nézve.

A szezon őszi vagy tavaszi fele volt nehezebb? Milyen kihívásokkal kellett megküzdeni?

Alapvetően más volt a két szezon, az első felében még a Covidnak az utóhatásait éreztük, így sokszor csak 7-8 bevethető mezőnyjátékosunk volt, itt jól be kellett osztanunk az időt, erre kellett elsősorban figyelni. A szezon második felében inkább az volt a feladat, hogy lehetőség szerint azoknak a játékosoknak, akik megérdemlik, megfelelő játékmennyiséget biztosítsunk.

Mi volt a sikeretek kulcsa, mit emelnél ki?

A munkában hiszek, a lelkes és a fegyelmezett munka volt a titka ennek a helyezésnek. Köszönöm a stábnak is a munkáját, és a gyerekek is zömében, és az edzésidő döntő többségében maximálisan álltak hozzá a munkához.

Győri Audi ETO: Barta Petra, Borbély Petra, Császár Dorka, Granát Dorka, Horváth Lili, Kiss Diána, Kovács Boglárka, Mónus Borbála, Nagy Abigél, Németh Petra, Pádár Laura, Rédecsi Polett, Rosta Edina, Rugli Liza, Sebestyén Lili, Szajkó Fanni, Szalai Luca, Szár Evelin, Tallós Csillag, Varga Dalma

Szakmai stáb: Kocsis Tibor (vezetőedző), Petróczi Viktória (másodedző, kapusedző), Szomolányi Máté (terapeuta), Csendes Dávid (erőnléti edző), Máriás Fanni (gyógytorna)

Gratulálunk a csapatnak és a szakmai stábnak az elért sikerhez!

Forrás: gyorietokc.hu/Murár-Biczó Nikoletta

Kapcsolódó témák: #Akadémia | #Győri Audi ETO | #kézilabda |