Bátyja kér segítséget a fiatal focista gyógyulásáért

HAK
2023.05.19. 09:30

Talán nincs is annál szomorúbb hír, mint mikor egy fiatal, ereje teljében lévő emberről derül ki, hogy súlyos betegséggel kell küzdenie. Bánhegyi Zsolt, a Szolnoki MÁV FC 19 éves kapusának élete egy évvel ezelőtt nem várt fordulatot vett, a harc pedig iszonyúan kemény. Testvére kérésére most bárki segíthet.

Egy családtagnak a külvilág felé beszélni a problémákról soha nem könnyű, Bánhegyi Zoltán azonban öccse érdekében megtörte a csendet, bátor volt és nem félt elismerni: segítségre van szükségük, idegen, jóakaratú emberektől is. Ehhez pedig a közösségi média felületét használta, amely már sokszor bizonyította: jó ügyeket, elképesztő összefogásokat is képes előmozdítani.

Bánhegyi Zoltán a bejegyzésében leírja, hogy egy évvel ezelőtt öccse Zsolt már túl volt az írásbeli érettségi vizsgákon, tudatosan és lelkesen készült a labdarúgó karrierjére is. Zoltán hangsúlyozta, hogy testvére „mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen. Balmazújvároson, Mezőkövesden és Szolnokon is alázatosan, elhivatottan és mindent a focinak alárendelve készült a hétvégi mérkőzésekre.”

Pontosan 52 héttel ezelőtt azonban minden megváltozott a Bánhegyi család életében, mert Zsolttal kapcsolatban olyan diagnózist kaptak kézhez, amelyet soha senkinek nem szabadna… Pedig mindenki azt hitte, hogy a fiatal focista csupán izomsérülést szenvedett, ám a valóság ennél sokkal, de sokkal kegyetlenebb volt:

Ewing-sarcomát diagnosztizáltak. Az, hogy az érettségi befejezése elmaradt 2022-ben, és az, hogy abbahagyta a focit, eltörpül a mindennapos küzdelem mellett.

Jó kezekbe került Budapesten, azonnal elkezdték a kezelését. Kemoterápia, korábban csak hallottunk róla. Sajnos át is éltük! Fél éven keresztül kezelték. Az első három hónap végén pozitív változások történtek. A daganat összehúzódott, az áttét csökkent. A következő kezelések végére vártuk a további javulást, de karácsony előtt jött a második sokk. Nőtt a daganat, nőtt az áttét. Jött a folyamatos láz és egy még nehezebb időszak.

A csonttumorok közé tartozó Ewing-szarkóma a második leggyakoribb gyermekkori csontdaganat, szerencsére azonban így is a ritkábban előforduló betegségek közé tartozik. Általában 10-15 éves kor között jelentkezik a végtagok területén. Fájdalmas, terjeszkedésre hajlamos daganat, melynek kezelése kemoterápia, műtét és sugárkezelés kombinációjából áll – további részéletek olvashatók a betgeségről a webbeteg.hu oldalra kattintva

Következett a gyógyszeres kezelés. Szemmel láthatóan javult a közérzete. Bíztunk benne, hogy ezzel párhuzamosan javulnak az eredmények. Húsvét előtt jött az újabb sokk! Tovább nőtt a daganat és az áttét. A protokoll szerint a kombinált kezelés következne, ha Öcsém elfogadná. Nem tette, nem bízik a kemoterápiában. Nagyon megszenvedte a 10 kezelést. Eredmény nélkül. Saját felelősségére nem vállalta.”

Az aggódó báty ezt követően leírta a posztban, hogy a család más gyógymódokat kezdett el keresni. Persze minden követ megmozgatva, a lehetetlent nem ismerve kutatnak és minden lehetőségről beszámolnak Zsoltnak.

„Továbbá kapcsolatban vagyunk más szakemberekkel is” – folytatta, majd leszögezte: „Viszont a döntés az Övé, Ő éli át a betegséget, Ő éli át a fájdalmakat. Döntött! Egy kísérleti fázisban lévő készítményt szeretne megkapni többször. Rengeteg beteget meggyógyított a szer. Ennek a költsége több millió forint, ebben kérünk segítséget! Viszont nincs idő várni, lépni kell. Ez az első lépés!”

Bánhegyi Zoltán azt is megosztotta az ismerősökkel, ismeretlenekkel, sportbarátokkal és mindenkivel, aki csak segíteni tud, miként is tehetik ezt meg:

„A 11775386-67977017 – es számlaszámra várjuk a felajánlásokat. Ez egy devizaszámla.
Külföldről a HU73 1177 5386 6797 7017 0000 0000 -s IBAN számra várjuk a segítséget.
BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB.
A számla az én nevemre lett megnyitva. A közlemény rovatba kérjük, írják bele, hogy Szárnyalj Zsolesz! Így adva erőt neki a felépülésben! Minden felajánlást köszönünk!
Az a család kérése, hogy a negatív kommentektől Mindenki tartózkodjon, hiszen a negatív hozzászólásoktól nem tud felépülni, a pozitívak viszont erőt adnak neki!”  – zárul a poszt, amelyet lent teljes egészében is közzéteszünk.

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #labdarúgás | #összefogás |