Bartalis István Fehérváron folytatja

Fotó: Fotó: Mudra László - Magyar Jégkorong Szövetség
Győr+
2020.07.16. 12:59

Bartalis Istvánnal és Hári Jánossal erősített az osztrák jégkorong-bajnokság (ICE) következő idényére a Hydro Fehérvár AV19.

A ligában szerdán meghosszabbították a transzferstopot, ám a székesfehérvári együttes különengedélyt kapott a bajnokság résztvevőitől, így az átigazolási moratórium előtt szerződtetett magyar játékosait bemutathatta a klub.

Ennek nyomán a csütörtöki sajtótájékoztatón Gál Péter Pál elnök közölte, hogy a régi, sikeres időket idéző stratégiai utat követve minél több magyar válogatott játékossal szeretnének jól szerepelni, ennek jegyében Szita Donát és Szabó Dániel egy, míg Szabó Bence két évvel toldotta meg eddigi kontraktusát.

Az elnök két új érkezőt is bemutatott, a válogatott alapemberei közül visszatér Bartalis István és Hári János is.

A 29 éves győri Bartalis 2014-től 2016-ig erősítette már a székesfehérvári együttest, az elmúlt idényt a svéd másodosztályú HC Vita Hastennél töltötte, és ezúttal három évre kötelezte el magát a Hydro Fehérvár AV19-hez.

A 28 esztendős Hári a 2018/19-es idényben klubcsúcsot jelentő 72 pontot ért el, a legutóbbi szezonban pedig a finn élvonalbeli Lahti Pelicanst, majd az osztrák bajnokságban érdekelt Salzburgot erősítette. Vele ötéves szerződést kötöttek.

Korábbi cikkünk a Bartalis-családról:

Kapcsolódó témák: #jégkorong | #sport |