Bajnokok Ligája: esélyt sem adtunk a Zágrábnak

Győr+ Fotó: Győri Audi ETO KC
2023.01.14. 19:43

Népes és lelkes győri szurkolótábor varázsolta a hazai pálya hangulatát a horvát fővárosba szombaton este a Bajnokok Ligájában. Az ETO-drukkerek biztatása mellett aratott fölényes győzelmet a Győri Audi ETO KC.

Hirdetés

Silje Solberg kezdett a Lokomotiva ellen a kapuban, előtte a Faluvégi, Gros, Broch Hansen, Minko, Schatzl hatos védekezett. 

Több mint 150 győri szurkoló érkezett a Zágráb elleni találkozóra.

A mérkőzés első gólját hetesből lőtte Ana Gros a negyedik percen, ráadásul két percig előnyben is lehettünk a horvátok kiállítása miatt. Japundza szélről ennek ellenére betalált, majd a Faluvégi által kiharcolt hetest ismét Gros értékesítette(1-2).

Elkezdtek potyogni a gólok: Petika, Minko, Petika, Schatzl majd megint Petika volt a sorrend, majd Broch vette vissza a vezetést a 10. percben. Faluvégi kiállítását követően Solberg hetest védett majd Oftedal góljával először vezettünk két góllal a 15.percben (5-7). Solberg remekül védett, majd Hansen kapott kétperces kiállítást. Az előnyt Petika használta ki, majd Ana Gros a hetesei után akcióból is eredményes volt, egy perccel később pedig egy újabb hetest váltott gólra. Blohm révén már néggyel vezettünk a 20. perc legelején. Győri-Lukács növelte tovább az előnyünket, majd Nze Minko labdaszerzést követően vitte gólig a lerohanást. Hat perccel a félidő vége előtt Hansen második kiállítását kapta meg, ezt Posavec használta ki (8-12). Line Haugsted a BL-ben is meglőtte első gólját, a félidőt pedig Oftedal gólja zárta, így 14-8-ra álltunk harminc percnyi játék után. 

A folytatást Oftedal találatai nyitották (8-16), a hazaiak hetest kaptak, de Solberg védett. Faluvégi találata után Gros hetese érkezett és máris megvolt a közte tíz. Lassította a hazai csapat a játékot, de nem sikerült a különbséget csökkenteniük. Blohm percei következtek, kiváló beállósunk nem hibázott a kapu előtt(11-21). Ana Gros ellenállhatatlan volt,  43.percben már 8 gólnál járt. Farkas hetest után kétszer annyi gólnál jártunk mint az ellenfél (12-24). A végjáték izgalom mentesen zajlott, végül tizenegy gólos, 27-16-os győzelmet arattunk Horvátországban.

Lokomotiva Zagreb (horvát)-Győri Audi ETO KC 16-27 (8-14)

Forrás: gyorietokc.hu

Hirdetés