Bajnoki ezüstérmes a SERCO UNI Győr

Fodor László Fotó: SERCO Uni Győr
2024.05.07. 20:26

Lejátszották a női kosárlabda-bajnokság döntőjének harmadik összecsapását, melyen a hazai pályán játszó DVTK 66-56 arányban legyőzte a győrieket, így 3-0-ás összesítéssel elhódította a bajnoki címet.

A hazaiak kezdtek jobban, 5–1-re, majd 8–3-ra is elléptek, innen azonban egy 9–0-s futással a Győr vette át a vezetést. Időt is kért Völgyi Péter, és valamennyire sikerült is rendeznie a sorokat, tíz perc játék után minimális volt a különbség a csapatok között.

A második szakaszban 21–18 után a DVTK mutatott be egy nagy rohanást, a 14–2-es szériát Dombai és Bach zárta le két triplával, így tíz ponton belülre kerültek a zöld-fehérek. A félidő hajráját Anigwe két büntetője nyitotta, míg Dubei egy büntetője zárta, ezzel 39–32-es állásnál mehettek öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején Dubei triplája kijött a gyűrűből, Grigalauskyte viszont két könnyű kosarat is szerzett. A szakasz közepén állandósult a hét pont különbség. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, rossz hibaszázalékkal dobtak a csapatok. Völgyi Péter, majd Cziczás László időkérése után Dombai triplájával négy pontra zárkózott a Győr. Dubei közelijének köszönhetően 49–45-tel fordultak a csapatok a záró tíz percre.

 Az utolsó negyed közepén Charles triplája után tíz pont fölé nőtt a különbség. A hajrában lényegi változás nem történt, a SERCO UNI Győr gárdája ezúttal is nagyszerűen küzdött, de a diósgyőri alakulat ezúttal is jobbnak bizonyult.

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |