Női labdarúgás

Bajnoki és Magyar Kupa-siker a cél az ETO FC Győr női csapatánál

plusz ETO FC női foci sajtótáj ojp -3
Pécskai István
2022.03.25. 13:55

Komoly célokkal vágott neki a tavaszi idényben az ETO FC női NB I-es futballcsapata. A gárda a második helyről folytatta az élvonal küzdelmeit, illetve a Magyar Kupában is esélye van még a végső sikerre. A legjobb négy között a Ferencvárossal mérkőzik meg a csapat, amely bemutatta új szakmai vezetőjét és az újonnan igazolt játékosait.

A szakmai munkáért immáron Dörnyei Balázs felel, aki korábban többek között öt bajnoki címhez segítette a Ferencvárost.

,,Azért jöttem Győrbe, mert a klubnál egy ígéretes, fejlődő projekt zajlik, amelyet tovább lehet vinni. Óriási fejlődési lehetőség van a csapatban, ami hatalmas kihívást jelent számomra és a játékosoknak is. Győr egy sportváros, amelyben odaadóan gondoskodnak az egyesületekről. Nagyon örülök, hogy az ETO-nál dolgozhatok, minden feltétel adott a sikeres szerepléshez. Szeretnénk, hogy a szurkolók büszkék legyenek ránk, az a célunk, hogy az ETO neve minél előbb felkerülhessen a bajnoki trófeára” – fogalmazta meg céljait a szakember.

A sajtótájékoztatón a klub bemutatta új játékosait. A holland Corina Luijks, az ukrán Korsun és Samson Katerina, valamint az amerikai-jamaicai Alika Keene is bízik benne, a szezon végén bajnoki és Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhet a csapat.

,,Hálás vagyok, hogy az ETO-hoz igazolhattam, ez egy hatalmas lehetőség számomra. Nagyon jól érzem magam Győrben, a csapattársaim nagyon kedvesen fogadtak, mindenkivel remek a kapcsolatom. Tetszik a módszer, ahogy az edzői stáb dolgozik. Optimista vagyok a jövőre nézve, minden adva van ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Szeretném, ha az idény végén megnyernénk a bajnokságot” – mondta a jamaicai válogatott focista.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, büszke a női csapat sikeres szereplésére, s bízik benne, hogy még továbbfejlődik az együttes.

,,Örömmel látom, hogy az elmúlt időszakban milyen sokat fejlődött az ETO női csapata. A klub megérdemli a város támogatását. Kívánom az együttesnek, hogy minél magasabbra törő céljait elérje. Kijövök a Fradi elleni Magyar Kupa-mérkőzésre, és szurkolok a gárdának, hogy sikerüljön továbbjutnia. Az a cél, hogy az ETO a nemzetközi porondon is meghatározó szereplő legyen. Ehhez meg kell próbálni nemzetközi szinten játszani. Nagyon szurkolok a csapatnak, hogy mindez megvalósuljon” – fogalmazott a polgármester.

Radnóti Ákos sportért felelős alpolgármester is bízik benne, a város sokáig büszke lehet az ETO női együttesére.

,,Nagyon magasak a célok a klubnál, s remélem, hogy ezek meg is valósulnak. A városházán polgármester úrral mi is ugyanígy dolgozunk, teljesítményorientáltak vagyunk. Ezért is döntöttünk a női csapat támogatása mellett. Nagyon kívánom, hogy a klub sikertörténete tovább folytatódjon” – jelentette ki Radnóti Ákos.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Pécskai István, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |