Bajnoki döntőt játszik az ETO

Pécskai István
2023.05.29. 11:43

Története során először lehet aranyérmes az NB I.-ben az ETO FC Győr női labdarúgócsapata. Az együttes május 29-én, pünkösdhétfőn 18 órakor a budapesti Groupama Arénában a Ferencváros ellen lép pályára a bajnoki döntő első mérkőzésén. A két győztes mérkőzésig tartó zöld-fehér aranycsata második találkozója aztán június 1-jén, csütörtökön 17.45 órakor kezdődik a győri stadionban.

Az ETO tavaly és idén is elhódította a Magyar Kupát. Elképesztő lenne, ha ebben az idényben a NB I.-et is megnyerné a győri együttes, amely parádés formában futballozik a tavasszal.

A döntővel kapcsolatban a tavalyi önmagamat tudom idézni, a kupagyőzelem volt számunkra a torta, a bajnoki fináléba jutással már hab is van rajta, hogy aztán arany- vagy ezüstmorzsa kerül majd rá, hamarosan kiderül. Részemről már semmiféle nyomás nincs a csapat irányába, hiszen amit eddig elértünk, az már önmagában is csodálatos. A Ferencváros sporttörténeti tettel, hibátlan teljesítménnyel menetelt be a döntőbe, így a bajnoki cím egyértelmű esélyese, a lányaink viszont nagyon fogadkoznak, hogy felborítják a papírformát. Most is nagyon fiatal a csapatunk, ám a tavalyi finálé óta azért jóval tapasztaltabbak lettek játékosaink, ráadásul egy éven belül immáron a negyedik döntőnket vívjuk, amely országosan is egyedülálló. Számítunk az egyre népesebb szurkolótáborunk támogatására” – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC női szakágvezetője.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |