Bajnok az Audi ETO KC!

Győr+ Illusztráció: O. Jakócs Péter
2023.05.20. 19:27

Az MTK elleni győzelemmel bebiztosította bajnoki címét a magyar női kézilabda bajnokságban a Győri Audi ETO KC. A bajnokavatásra a következő, hazai fordulóban kerül sor.

Magabiztos, nyugodt játékkal biztosította be az újabb bajnok címet az Audi ETO KC az MTK ellen, 39-28-as győzelmet aratva.

Újabb sikerükkel a győriek egy fordulóval az idény vége előtt behozhatatlan előnybe kerültek a Ferencvárossal szemben a tabellán. Bár az utolsó körben a Magyar Kupa-címvédő fővárosiak pontszámban még utolérhetik riválisukat, az egymás elleni eredmények azonban az ETO-nak kedveznek. Az FTC-hez hasonlóan Bajnokok Ligája-elődöntős Győr 17. alkalommal lett magyar bajnok, ezzel átvette a vezetést az örökrangsorban a Vasastól – írja az MTI.

A szombati sikerhez Estelle Nze Minko hét, Kari Brattset hat, Schatzl Nadine öt góllal, Sandra Toft nyolc, Amandine Leynaud tíz védéssel járult hozzá. A mindössze kilenc mezőnyjátékossal felálló MTK-ban Szabó Laura hétszer, Kobela Tamara hatszor talált be.

Ambros Martín: „Gratulálok az MTK csapatának az egész szezonhoz. Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra, hiszen már itt bajnokká válhattunk. Hosszú út vezetett idáig, de fordulóról fordulóra küzdöttünk célunk elérése érdekében. Különböző félidőket játszottunk, az elsőben nem működött rendesen a védekezésünk és támadásban is sok hibát vétettünk. A második félidőben sikerült azonban javítani hibáinkat. Boldog vagyok, hogy megszereztük a bajnoki címet” – idézi a gyorietokc.hu a győriek edzőjét.

Anna Mette Hansen: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk még úgy is, hogy kevés játékosa maradt az MTK-nak. Az első félidőben több hibával játszottunk, de a második félidőben igazi csapatként küzdve sikerült megszerezni a győzelmet. Végig koncentráltunk, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvédenünk címünket” – nyilatkozta a meccs után a játékos.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |