Bajnok a Sopron, ezüstérmet szerzett a Győr

Győr+/MTI Illusztráció: O. Jakócs Péter
2023.04.21. 19:44

A női kosárlabda-bajnokság rájátszásának harmadik meccsén találkozott a SERCO Uni Győr és a Sopron Basket. A három győzelemig tartó bajnoki döntőben a Sopron dominált mindhárom meccsen, a győriek pedig a sok hiányzó ellenére is erőn felül teljesítettek.

A címvédő Sopron hazai pályán 74-55-re legyőzte a Győrt pénteken a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte 16. bajnoki címét.

Az alapszakaszgyőztes és a rájátszásban veretlen házigazdák a világbajnoki bronzérmes ausztrál Ezi Magbegor révén már a nyitónegyedben tíz ponttal elhúztak, a nagyszünetben 37-28 volt az állás. Az eddigi egyetlen bajnoki címét 2012-ben szerző Győr a 27. percben 19 pontos hátrányba került, innen pedig már nem volt visszaút. Gáspár Dávid együttese magabiztosan hozta a meccset, és nyerte meg a párharcot. A meccs legjobbja Magbegor lett 27 ponttal.

A Magyar Kupában is címvédő Sopron fennállása 16., sorozatban pedig a nyolcadik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be. Az Uni Győr 2012-es bajnoki címe után harmadik alkalommal szerezte meg a második helyet, kétszer pedig a harmadik helyen zártak a bajnokságban.

Nyitóképünkön: A szurkolók gratulálnak a döntő második fordulója után a SERCO Uni Győr csapattagjainak a győri Egyetemi Csarnokban.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #SERCO UNI Győr |