Labdarúgás

Az utolsó pillanatokban kapott ki az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.10.03. 19:41

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában hazai pályán fogadta a tabella második helyén álló Kecskemét gárdáját a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol gól nélküli első félidő után, a második játékrészben hiába játszott mezőnyfölényben a hazai csapat, az utolsó pillanatban kapott góllal vereséget szenvedett

WKW ETO FC Győr – Kecskeméti TE Hufbau 0-1 (0-0)
Győr, ETO Stadion 600 néző.
V.: Molnár A. (Mohos, Kiss B.)

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Bagi, Forgács, Toma, Berki (Kulcsár 60’), Szimcso (Vernes 85’), Vitális, Bacsa, Óvári (Lipták 82’). Vezetőedző: Klausz László

Kecskeméti TE Hufbau: Kersák – Madarász (Tóth B. 46’), Belényesi, Ryashko, Grünwald, Szabó A., Marsa (Hadaró 69’), Tóth D. (Lukács 46’), Bartha, Katona (Buna 60’), Szuhodovszki (Szalai G. 83’). Vezetőedző: Szabó István.

Gsz.: Tóth B. (93’).
Kiállítva: Toma (91’) ill. Grünwald (65’).

A mérkőzés elején az ETO veszélyezetetett többször. Előbb Szimcso tolta középre a labdát, majd lőtt a tizenhatosról, amit a vendégek kapusa szögletre tolt. Ezután a 6. percben közel is jártak a gólhoz a hazaiak: Bacsa elé került a labda, amikor Kersák már verve volt, ballábas lövését egy védő blokkolta a gólvonal előtt.

Szűk negyedóra játék után nagy lehetőség adódott a Kecskemét előtt is. Tóth D. nagy bedobása után Katona elé került a hosszún a labda, aki egy pattanás után lőtt, a labda nem sokkal kerülte el a kaput. Szinte az ellentámadásból már Óvári került helyzetbe, becselezte magát a tizenhatoson belülre, lövése után Kersák bravúrral védett.

Galéria: Vig Norbert

A 38. percben újabb nagy lehetőség adódott a zöld-fehérek előt. Bacsa emelte középre a labdát, az elöl maradó Fodor lőtt, Kersák vetődve tudott hárítani.

A második félidő győri lehetőséggel kezdődött. Szimcso emelte középre a labdát, Berki kevéssel maradt le róla, majd a felszabadítás után Vitális bombázott harminc méterről. A kecskeméti hálóőr a jobb alsóból tolta szögletre a labdát. A 65. percben Grünwald megkapta a második sárga lapját is, ami után emberelőnybe, ezzel együtt mezőnyfölénybe is került az ETO, és nagy részben a vendégek térfelén folyt a játék. Sajnos a mérkőzés hátralévő részében nem sikerült kihasználni az előnyüt, ráadásul a 91. percben Toma is megkapta második sárga kártyáját, így az utolsó két percre egyenlő létszámban voltak a csapatok a pályán.

A mérkőzés utolsó pillanataiban aztán jött a hazaiakra a hidegzuhany. Egy kecskeméti támadás végén először még menteni tudtak az ETO játékosai, majd az üresen maradó Tóth B. elé került a labda, aki közelről, Fadgyas lábai között a hálóba lőtt 0-1. Ezután már a középkezdésre sem maradt idő, a játékvezető lefújta a találkozót, így hiába játszott – főleg a második félidőben – mezőnyfölényben az ETO, vereséget szenvedett a szervezetten futballozó Kecskemét ellen.

Klausz László: Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani, azt gondolom, hogy az első félidőben megvoltak a helyzeteink, a második játékrészben is folyamatosan nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, a kiállítás után létszámfölénybe is kerültünk. Szélességben jók voltunk, kivittük a labdát többször, sok beadás volt, de sajnos középen Bacsán kívül mindenki alacsony volt a fejpárbajoknál. Ezért váltottunk úgy, hogy Lipták bejött középre, és ott próbáltuk meg ezeket a beadásokat értékesíteni, de sajnos ez nem sikerült, és az utolsó pillanatban kapott góllal elvesztettük a mérkőzést.

Forrás: ETO FC Győr hivatalos Facebook

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |