„Az utolsó percig küzdöttünk, nem adtuk fel”

Győr+ O. Jakócs Péter
2023.02.15. 21:01

A dán Esbjerg elleni győzelemmel lezárult az EHF Bajnokok Ligája csoportköre. A Győri Audi ETO női kézilabda csapata egyeneságon jutott a legjobb nyolc közé. Játékosok és Ambros Martín értékelt.

2023. február második hétvégéjén véget ért a BL csoportkör a Győri Audi ETO számára. A B jelű csoportban a Metz után a második helyen végzett a győri csapat.

„Nagyon szoros és kiegyensúlyozott volt a csoportunk. Az utolsó fordulóig nem volt tiszta, hogy melyik csapat hányadik helyen végez, egyedül a Metz érezhette magát biztonságban és a legjobb 8 között. Már a szezon elején tudtuk, hogy kemény csaták várnak ránk, hiszen a csoportunkban három olyan csapat is szerepelt, akik tavaly részesei voltak a FINAL4-nak. Lépésről lépésre haladva sikerült fejlődnünk, és kemény munkával sikerült megtalálnunk az utunkat. A fejlődés kell, hogy magabiztossá tegyen minket az előttünk álló hónapokra, még akkor is, ha a csapatok közötti különbség mérkőzésről mérkőzésre változhat” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

A csapatkapitány a következőképpen értékelt: „Szoros verseny volt a csoport élén. Örülök, hogy az Esbjerg ellen győzelmet arattunk, így a második helyen végeztünk. Azt gondolom, hosszú utat tettünk meg az idei szezon kezdete óta, és úgy látom, meccsről meccsre fejlődünk. Izgatottan várom, melyik csapat lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben” – mondta Anne Mette Hansen.

Stine Oftedal így látta a lejátszott eddigi Bajnokok Ligája mérkőzéseket: „A csoportszakasz nagyon intenzív volt. Kisebb nagyobb hullámvölgyeket tartalmazott, de úgy érzem, erősebben megyünk ki belőle, mint korábban. Volt sok nagyszerű meccsünk, de közben nehézségek és vereségek is. Biztos vagyok benne, hogy minden mérkőzésből tanultunk. Örülök, hogy az utolsó hazai meccsünket egy kemény ellenfél ellen sikerült megnyernünk az Audi Aréna Győr fantasztikus közönsége előtt. Az, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, nagyon sokat jelent nekünk” – osztotta meg gondolatait a norvég irányító.

Az Esbjerg ellen Schatzl Nadine szerezte a győztes találatot: „Nagyon boldog vagyok, hogy az utolsó meccsünket győzelemmel tudtuk zárni és így a legjobb nyolcba biztosítani a helyünket. Kicsit hullámzónak mondanám az utunkat idáig, hiszen voltak benne vereségek, illetve nehéz végjátékok, amiből tapasztaltunk jót és rosszat is. De összességében nagyon örülök, hogy így tudtuk zárni a csoportkört. Rengeteget beszéltünk a lányokkal arról, hogy mi az, amiben erősek vagyunk és mi az, amit jobban kellene alkalmaznunk. Büszke vagyok a csapatra, mert az utolsó percig küzdöttünk és nem adtuk fel, hittünk abban, hogy egyeneságon tovább fogunk jutni” – mondta a balszélső.

A nyáron visszatért Yvette Broch-t így látta a BL csoportkört: „A Bajnokok Ligája eddigi mérkőzései nagyon érdekesen alakultak számunkra. Tanultunk az elszenvedett vereségeinkből. Annak ellenére, hogy nem szeretek veszíteni, jobbnak látom a csapatot és elégedett vagyok. Haladunk a céljaink felé. Várom a negyeddöntőt, ahol 120 perces küzdelem vár ránk” – nyilatkozta a játékos.

Szöveg és a forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO |