Az UNI-Győri Úszó SE utánpótlása megvillantotta az oroszlánkörmöket

Szerző és fotó: Petrov Iván
2023.11.29. 11:19

Fantasztikus sikereket hozott az UNI-Győri Úszó SE számára a hétvége. 24 magyar versenyző képviselte hazánkat az idei CECJM versenyén, amelyen összesen 34 érmet (16 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzérmet) nyertek a magyar úszók.

November 25-26-án rendezték a szlovéniai Kranj városában a CECJM elnevezésű versenyt, amely eredetileg a Közép-Európai Országok Serdülő Bajnoksága volt, ám idén további négy országgal bővült a mezőny – ezúttal például Törökország és Németország serdülő versenyzői is vízbe ugrottak. Így még nehezebb dolga volt a magyar csapatnak, hiszen a törökök a legerősebb serdülő korú úszóikat sorakoztatták fel, éppúgy, ahogy a németek, így komoly csaták zajlottak a vízben.

Az UNI-Győri Úszó SE csapatából Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Kammerer Kitti, Buda Levente és Pápai Olivér is helyet kapott a válogatottban, s rá is szolgáltak a bizalomra: valamennyi versenyző egyéni bajnoki címet is szerzett a korosztályos mini-Eb-nek is beillő viadalon.

Részletes eredmények:

Lakó Dorina – 100m gyors, aranyérem
Buda Levente – 400m vegyes, aranyérem
Magyarország – 4x100m vegyes lány, ezüstérem (Megyesi Vanda, Lakó Dorina)
Pápai Olivér – 400m gyors, bronzérem
Megyesi Vanda – 100m női mell, aranyérem
Magyarország – 4x200m gyors lány, aranyérem (Lakó Dorina)
Magyarország – 4x200m gyors fiú, aranyérem (Buda Levente, Pápai Olivér)
Lakó Dorina: 50m gyors lányok – ezüstérem
Megyesi Vanda: 200m mell lányok – bronzérem
Pápai Olivér: 200m gyors fiúk – bronzérem
Kammerer Kitti: 200m pillangó lányok – aranyérem
Magyarország – 4×100 női gyorsváltó (Lakó Dorina) – ezüstérem
Magyarország – 4×100 férfi gyorsváltó (Pápai Olivér) – aranyérem

Ezek a fantasztikus eredmények továbbra is erősítik az UNI-Győri Úszó SE pozícióját a versenyeken, ráadásul a csapatversenyt a magyar válogatott nyerte! Nagyon büszkék lehetünk a győri különítmény hozzáadott teljesítményére, amelynek köszönhetően dicsőséget hoztak hazánknak ezen a rangos megmérettetésen.

A válogatott eseményen Petrov Árpád vezetőedző is jelen volt, így értékelt: A serdülő korosztályban a versenyzők óriási változásokon mennek keresztül, fizikálisan és mentálisan egyaránt nagy kihívást jelentenek a mindennapi monoton edzések. A csapat tagjai valamennyien heti 20-30 óra munkát fektetnek az úszósportba, ennek az alázatos, megalkuvást nem tűrő munkának most mindannyian érezhették a gyümölcsét: a dobogó tetején állhattak Magyarországot képviselve.

Természetesen a munka nem áll meg, nem dőlhetünk hátra, hiszen szerdán már kezdődik az újabb megmérettetés, a korosztályos Országos Bajnokság, mégpedig rövidpályán, itt újra meg kell mutatni, mit is jelent az úszósportban győriként versenyezni.

Büszke vagyok valamennyi versenyzőre, de tudni kell, hogy ez a munka csapatmunka, ez a siker közös: köszönet a szülők, edzőkollégák és támogatók felé, hogy mindezt lehetővé tették, nélkülük mindez nem jöhetett volna létre! Hajrá Győr!”

Kapcsolódó témák: #csapatverseny | #UNI-Győr SE | #úszás |