Ukrajnában élő családjáért aggódik Igor Nicsenko

Fotó: ETO.hu
Pécskai István
2022.02.25. 11:24

Az Ukrajnában élő családjáért aggódik Igor Nicsenko. Az ETO NB III-as csapatát pályaedzőként segítő egykori labdarúgó, aki játékosként kétszer volt bajnok, egyszer pedig gólkirály az élvonalban, folyamatosan tartja a kapcsolatot telefonon keresztül a szeretteivel, akik a háború által különösen veszélyeztetett területen tartózkodnak.

,,A szüleim a Krímhez közeli Herszonban élnek, a húgomék pedig Kijevben laknak. Fél óránként hívjuk egymást, természetesen nagyon aggódom értük. Édesanyámék az otthonukban tartózkodnak, azt mondták nekik, hogy az a legbiztonságosabb, ha nem mennek sehova. Csak a legszükségesebb esetben hagyják el a házukat, például ha boltba kell menniük – mesélte Nicsenko a Győr+ Médiának. – A Kijevben élő húgom és a családja, közte a két kisgyermeke, már nem otthon töltötte a legutóbbi éjszakát. Biztonsági okokból egy, a földszint alatt található tornaterembe költöztek. Szerencsére mindannyian jól vannak. Nagyon remélem, hogy nem esik bántódásuk.”

Nicsenkót lelkileg nagyon megviselik az Ukrajnában történtek.

,,Nehéz, hogy ne minden pillanatban a családomra gondoljak. Döbbenetes kimondani, hogy Ukrajnában háború zajlik, olyan, mintha egy rémálom lenne – mondta Nicsenko, aki nem vett ki szabadságot, továbbra is dolgozik. – A munka valamelyest segít elterelni a gondolataimat.”

Kapcsolódó témák: #háború | #konfliktus | #labdarúgás | #Oroszország | #Ukrajna |