Az új szezonban is döntőkbe jutna az ETO női focicsapata

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.08.16. 14:35

Szombaton, 17 órakor a Soroksár elleni idegenbeli bajnoki meccsel kezdi meg szereplését az ETO FC Győr focicsapata az új szezonban. A zöld-fehérek címvédők a Magyar Kupában, a bajnokságot pedig másodikként zárták. Elmondhatják magukról, hogy az elmúlt két idényben négy döntőben szerepeltek, amelyek közül kettőt meg is nyertek. Az új szezonban is minden fronton az a cél, hogy bejussanak a fináléba.

Horváth Cs. Attila, az ETO női szakágának vezetője elmondta, hét új játékost szerződtettek, hogy megerősítsék a csapatot, amelybe az akadémiáról két labdarúgó is felkerült. A gárda rendkívül fiatal, az átlagéletkora mindössze 20,4 év. Érdekesség, hogy a keretet alkotó futballisták túlnyomó része a felnőtt nemzeti csapat tagja vagy pedig valamelyik utánpótlás-válogatottat erősíti.

,,Nagyon jó mentalitású játékosokkal dolgozom együtt. Az elmúlt két idényben a labdarúgók komoly tapasztalatokat szereztek, két sorozatban is egészen a végsőkig versenyben voltak az aranyéremért. Az új igazolások egyéniségek, akiknek komoly erényeik vannak. Azért dolgozunk, hogy rövid időn belül ütőképes együttest tudjunk összeállítani, amely a Magyar Kupában és a bajnokságban is eséllyel pályázik a döntőbe jutásra” – jelentette ki Dörnyei Balázs, a csapat vezetőedzője.

Szeles Szabolcs alpolgármester, akinek hatalmas ETO-szurkolóként zöld-fehér vér csörgedezik az ereiben, elmondta, a város továbbra is az együttes mellett áll.

,,Rendkívül sikeres két szezonon van túl az ETO női csapata, amelyre nagyon büszkék lehetünk. Korábban az a kérés érkezett a városházára, hogy segítsük az együttest. Akkor a város megduplázta az együttesnek szánt támogatást, amire a csapat a szereplésével aztán rá is szolgált. Az az álmunk, hogy megnyerjük a bajnoki döntőt. Kívánom a csapatnak, hogy ezt az álmot sikerüljön beteljesítenie” – fogalmazott Szeles Szabolcs.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |