Az olimpiai szereplés a célja a fiatal győri triatlonistának

Pécskai István Fotó: Németh-Csigai Krisztina
2023.09.06. 14:07

Szabó Levente lehet a magyar triatlonsport következő nagy bajnoka. A 14 esztendős győri fiú a korosztályában hónapok óta kiemelkedő eredményeket ér el. Mindössze két éve űzi a sportágat, de a hozzáállása és a teljesítménye alapján már most látszik, sikeres karrier előtt áll.

Júliusban a Tolna megyei Fadd-Domboriban rendezett ranglistaversenyen második lett a serdülő korosztályban. Augusztusban Pécsen a triatlon országos bajnokságon harmadikként végzett. Az eredményei alapján meghívták a lengyelországi Byalistokba, ahol az olimpiai reménységek versenyén a legfiatalabb résztvevőként is becsületesen helyt állt. Szeptemberben megkezdődött a duatlonszezon.
Levente folytatta jó sorozatát, így már teljesen bebiztosítva a ranglistagyőzelmet, hiszen diadallal zárta a szolnoki légibázison rendezett versenyt.

Levente korábban éveken át cselgáncsozott, s két esztendővel ezelőtt ismerkedett meg a triatlonnal. Azóta beválasztották a legtehetségesebb versenyzőket felkaroló Heraklész-programba, és a korosztályos válogatottba is bekerült. Célja, hogy kijusson az olimpiára. A következő ötkarikás viadalt, amelyre eséllyel pályázhat, majd 2028-ban, az Egyesült Államokbeli Los Angelesben rendezik. Levente gőzerővel edz, hetente hét alkalommal tréningezik. Futásban kiemelkedően teljesít, szorgalmas, emellett jó tanuló is, a győri Kazinczy gimnáziumba jár.

Az élsport természetesen sok lemondással jár, de Levente számára ez nem jelent gondot. A szeme előtt az lebeg, hogy sikeres triatlonista legyen, aki a világeseményeken érmeket szerez majd.

Kapcsolódó témák: #duatlon | #Triatlon |