Tokió2020

Az olimpia legemlékezetesebb maszkja

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna
Győr+
2021.08.09. 12:45

A világméretű koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott, így 2021-ben megrendezett tokiói olimpián az egyik főszereplő a maszk volt. Több olyan sportolót is láthattunk, aki a versenyeken sem szabadult meg tőle. talán Raven Saundersé volt a legemlékezetesebb...

Raven Saunders az Egyesült Államok atlétája, kiváló súlylökője, aki amellett, hogy 19.79 méteres dobásával olimpiai ezüstérmet szerzett női súlylökésben a kínai Li-csiao Gong (20.59 méter) mögött, különc megjelenésével is felhívta magára a figyelmet.

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Az extravagáns atlétanő nem csupán rövid, kétszínűre festett hajával keltett feltűnést a mezőnyben, hanem már-már félelmetes maszkjával is, amelyet a dobások idejére sem vett lé. Raven Saunders ranézésre talán inkább nézett ki pankrátornőnek, mint súlylökőnek, de a tudományosan megtervezett maszkja sem akadályozta abban, hogy ezüstérmet szerezzen magának és hazájának.

Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader
Fotó:MTI/EPA/Christian Bruna

A magyaroktól Márton Anita képviseltette magát ebben a számban, aki alig fél évvel gyermeke születése után is a 21 helyet érte el.

Kapcsolódó témák: #atlétika | #Tokió2020 |