Női labdarúgó NBI

Az idény legfontosabb meccsét játszották a lányok

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2021.05.08. 15:53

Az idény utolsó hazai meccsét játszotta szombat délután az ETO FC Győr női labdarúgó csapata, melynek nem kisebb tétje volt, mint az NB I-ben maradás.

A Simple Női Liga 20. fordulójában, a Szeged együttesét fogadta hazai pályán az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata. A végeredmény 1-1-es döntetlen lett, a gólszerzők: Orbán Adrienn (58′), illetve Koprena Jelena (93′). Így bent maradhatott a győri csapat az élvonalban. Egy hét múlva a Kelen SC-vel mérkőzik meg az ETO.

„Pályafutásom egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése, ugyanez elmondható erről a szezonról, tehát a csapat számára ez az idény legfontosabb meccse. A kiesés elleni küzdelem egészen más edzői munkát követel meg, mint mondjuk egy bajnoki cím elérése. Ezen az összecsapáson dől el, hogy hogyan dolgoztunk a mögöttünk hagyott félévben” – nyilatkozta még a meccs előtt Menczeles Iván vezetőedző. 

Horváth Cs. Attila klubigazgató, portálunknak elmondta bizakodók, hiszen az MLSZ komoly lépéseket tett a női labdarúgás érdekében, világhírű szövetségi kapitányt neveztek ki és képernyőre kerülnek a mérkőzések. Januártól a fiú akadémia mellett elindulhatott a lányakadémia is, melynek egyik kiemelt központja Győr lett. Városunkban a megvannak az alapok a női focihoz, az óvodás kislányoktól a 19 éves hölgyek sokan versenyszerűen sportolnak, a csúcs pedig az MB I-es csapat.

„Januárban, amikor átvettem a szakág vezetését az utolsó helyen állt a csapat, mélyről indultunk, és 9 mérkőzés várt ránk tavasszal. Nem szabad, hogy a csapat kiessen, hiszen a kislányoknak példaképek kellenek. A magyar, nyolccsapatos NB I-ben bent maradni és játszani az az igazi marketing a klubnak és a városnak egyaránt. Ennek érdekében megerősítettük a gárdát és a szakmai stábot is. Célunk, hogy az akadémiáról olyan fiatalok jöjjenek ki, akikkel hosszú távon is élvonalban maradhat a győri ETO. – hangsúlyozta Horváth Cs. Attila.

A mai összecsapás előtt már 7 mérkőzést le játszott a csapat, a Ferencváros és az MTK ellen elfogadható volt a vereség, a további öt mérkőzés közül 3 győzelemmel, 2 döntetlennel végződött.

“Bevállaltuk, teljesítettük: a következő idényben is NB I-es női labdarúgócsapata lesz az ETO-nak, Győrnek!” – fogalmazott a szakágvezető a meccset követően.

A terv az, hogy jövőre a legjobbakkal is felvegye a versenyt az NBI-ben az ETO. Ehhez a szurkolók, a szponzorok, és a város segítségére is szükségük van a lányoknak. Győr 10 millió forinttal támogatja az élvonalbeli női együttest és annak utánpótlás bázisát, az erről szóló szerződést március végén írta alá dr. Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs alpolgármester, és az ETO FC Győr ügyvezetője Soós Imre.

„Ahhoz, hogy a fiatalok minél többen elmenjenek sportolni, nagyon fontos, hogy legyen előttük követendő példa a profi sportolók világából, ennek fokmérője leginkább az eredményesség. Az, hogy az ETO női labdarúgó csapata NBI-es, több válogatott játékost is a soraiban tudhat, kiemelkedő teljesítmény, így mostantól támogatjuk őket. Reméljük, sok gyerek kezd majd el miattuk futballozni” – nyilatkozta akkor portálunknak dr. Dézsi Csaba András polgármester.  

Galéria: Marcali Gábor

A Győr+ TV Híradója is ott volt az idény utolsó meccsén:

Szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #ETO | #NBI. | #női labdarúgás |