Az Euroliga harmadik legjobb csapatával mérkőzik meg az UNI Győr

Pécskai István Fotó: Nagy Gábor
2023.10.10. 10:37

Kedden 18 órakor az olasz Virtus Segafredo Bolognát fogadja a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata az Euroliga csoportkörében. Az M4 Sport élőben közvetíti az Egyetemi Csarnokban rendezendő találkozót.

Az UNI Győr most először találkozik az olasz gárdával.

,,Nagyon készülünk a Bologna ellen. Az első hazai Euroliga-meccsünkön szeretnénk olyan ritmusban játszani, ahogyan tettük azt előző találkozónkon, Villeneuve-ben. Teljesen más stílusú kosárlabdát képvisel az olasz alakulat, mint a francia. Ha a kulcsjátékosaikat sikerül semlegesíteni, amire épül majd a taktikánk, akkor esélyünk lehet egy jó mérkőzésre – fogalmazta meg a sikerreceptet Cziczás László, a győriek vezetőedzője.

A vendégek klasszisa, Cecilia Zandalasini szerint nehéz mérkőzés vár csapatára.

,,Mi az első idegenbeli meccsünkre készülünk, míg a győri csapat hazai pályán játszik, és az előző fordulóban elszenvedett szűk veresége után szomjazik az első győzelmére. A lehető legjobban kell majd koncentrálnunk. A múlt heti találkozón szerzett nagy győzelmünk nem változtatott a magabiztosságunkon, igazából semmit nem értünk el, csak jól debütáltunk egy olyan csapat ellen, ami nekünk jól feküdt. Kiváló kezdés volt ez az Euroligában, de megyünk tovább, és megpróbálunk minél több meccset megnyerni” – jelentette ki Cecilia Zandalasini.

Az európai porondon eddig kétszer szerepelt a Bologna a kontinentális kupa küzdelmeiben: az Európa-kupában a 2021/22-es szezonban 2 győzelme és 4 veresége a csoport utolsó helyére volt elég. Tavaly az Euroliga A csoportjában – többek között a Szekszárd is ellenfele volt – a hatodik helyen végzett a gárda öt győzelemmel és kilenc vereséggel.

A tavalyi keretből maradt Cecilia Zandalasini, Olbis Andre, Beatris Barberis, Beatrice Del Piero, Alessandra Orsili, Francesca Pasa, a horvát Ivana Dojkic és a francia Iliana Rupert. Új játékos a két amerikai, Haley Peters és Lauren Cox, továbbá Chiara Consolini. Távozott Kitija Laksa, Sabrina Cinili, valamint Cheyenne Parker, illetve új az edző is, Giampiero Ticchit a francia Pierre Vincent váltotta.

A FIBA honlapja Lauren Cox igazolását tartja kulcsfontosságúnak, emellett így ír a Bolognáról: „Az új edzővel, Pierre Vincenttel, továbbá Lauren Cox és Haley Peters szerződtetésével szintet próbálnak lépni az olaszok. Cox, aki tavaly a Valenciában remekelt, máris hozzásegítette első olasz Szuperkupa-sikeréhez a csapatot. Az olasz Chiara Consolini rengeteg tapasztalatot hoz, és igazából a csapat nagy részének megtartása volt a nyár legfontosabb feladata, és a Virtusnak ezt sikerült is maradéktalanul elérni.” A Bologna az erősorrendben jelenleg a harmadik helyen van a FIBA-nál.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #női kosárlabda |