Az ETO stadionjában lakott a Kansas City vezetőedzője

Győr+
2023.10.22. 08:31

Érdekes, győri vonatkozású sporttörténeti adalék hangzott el a CBS műsorában, amelynek főszereplője az ETO FC egyik korábbi játékosa.

A Jenkifoci beszámolója szerint Peter Vermes, az amerikai labdarúgó bajnokságban vitézkedő Sporting Kansas City magyar származású szakvezetője a CBS amerikai hírcsatorna népszerű műsorában mesélt a történtekről:

“Paul Caliguri és én voltunk az első Egyesült Államokban született amerikai válogatott játékosok, akik egy európai első osztályban futballoztak. Én Magyarországon kaptam lehetőséget az 1980-as évek végén. Érdekes sztori ezzel kapcsolatban, hogy amikor Magyarországon fociztam, akkor gyakorlatilag a stadionban éltem. A stadionhoz tarozott egy edzőközpont, annak az épületében volt hat lakószoba és egy teljes apartman. Utóbbit a stadion gondnoka és a családja használhatta. Amikor megérkeztem a csapathoz, már szeptember vége, október eleje volt, mert részt vettem előtte a szöuli olimpián. Már zajlott a szezon, ezért nem volt sok értelme arra pazarolni az időmet és energiámat, hogy lakást keressek. A klub felajánlotta, hogy ha akarok, néhány hétig ellakhatok a stadion területén lévő egyik lakószobában. Az volt a legklasszabb az egészben, hogy reggelente kelhettem későn, mert kábé 20 méterre volt a szobám az öltözőtől.”

A karrierje során 67 amerikai válogatottságig jutó Peter Vermes volt a Rába ETO történetének első légiósa, összesen 9 mérkőzést vívott meg a győri együttes színeiben az 1988-89-es szezonban, mielőtt továbbállt a holland élvonalbeli Volendamhoz.

A Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City egyébként éppen ma hajnalban jutott be a rájátszásba az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS).

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr |