Az ETO legyőzésével rajtolna az élmezőnybe vágyó Gyirmót

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.07.27. 16:46

A Gyirmót FC hagyományosan élcsapatnak számít az NB II-ben. A kék-sárga fociklub célja a 2023–24-es idényben is, hogy ott legyen a legjobbak közt, s eséllyel pályázzon a feljutásra. Az együttes hazai pályán fogadja a városi rivális ETO-t az első fordulóban, s igyekszik győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóit.

Tamási Zsolt, a Gyirmót szakmai igazgatója optimista, bízik benne, hogy a csapat eredményesen szerepel az előttünk álló idényben.

,,Nagyon jól megtervezett munka zajlott a felkészülési időszakban, amely szerencsére sérülésmentesen ért véget. A játékosok vevők voltak az új szemléletű munkára, sokat dolgoztak. Ez persze mind semmit sem ér, ha a bajnoki mérkőzéseken nem vagyunk sikeresek. Alapvetően a csapat magja egyben maradt, erős keretünk van. Izgalommal várom a bajnoki rajtot. Az a célunk, hogy élcsapat legyünk a másodosztályban. Legyen meg minél tovább, vagy akár az idény végéig az a lehetőség, hogy eséllyel pályázzunk az első két hely valamelyikének megszerzésére” – magyarázta Tamási Zsolt a Győr+ Médiának.

A szakmai igazgató büszke rá, hogy korábban nem látott mennyiségű, hét saját nevelésű focista található a keretben.

,,Látok olyan játékosokat, akik nemcsak a fiatalszabály miatt fogják kivívni a helyüket a kezdőcsapatban. Nyilván a pályafutások elején járnak, sokat kell még tanulniuk, de nagyon jó karakterek mindannyian. Komoly kiugrást várok néhány futballistától” – mondta Tamási Zsolt.

Csizmadia Csaba vezetőedző számára nem ismeretlen a gyirmóti klub. Az újonnan kinevezett tréner korábban játékosként erősítette a csapatot. Szeretné, ha az irányításával domináns futballt játszana a Gyirmót.

,,Az a célunk, hogy élcsapat legyünk. Pozitív beállítottságú ember vagyok, a mottóm, hogy a lehetetlen nem létezik. Ez mindent elmond rólam. Nagyon jó korban lévő csapatot irányíthatok, vannak fiatalok és rutinos játékosok is. A tervem, hogy domináns, agresszív és irányító futballt játsszon az együttes. Remélem, hogy ez a pályán is meglátszik majd” – fogalmazott Csizmadia Csaba.

A trénerre rögtön az NB II első fordulójában komoly feladat vár, hiszen vasárnap, 17:30-kor a városi rivális ETO ellen kellene győzelemre vezetnie együttesét.

,,Ahogy halljuk az előrejelzéseket, sokan lesznek a mérkőzésen. Ez egy jel a játékosoknak, hogy mutassák meg, hogy mit tudnak. Sok szurkoló szimpátiáját el lehet ilyenkor nyerni. De természetesen nemcsak erre a mérkőzésre, hanem az egész bajnokságra készülünk” – tette hozzá Csizmadia Csaba.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NB II |