Az ETO hazai pályán kapott ki az MTK-tól

Győr+ Fotó: Mireider Máté
2023.04.10. 21:56

Hazai pályán lépett pályára húsvéthétfőn az ETO FC Győr labdarúgócsapata az NB II-ben. A zöld-fehérek az MTK Budapest együttesét fogadták az ETO Parkban, és 2-1-es vereséget szenvedtek.

Az ETO az edzőváltás után a legutóbbi fordulóban 4-0-s zakóba szaladt bele idegenben a Gyirmót ellen. Az együttes szurkolói bíztak benne, az MTK ellen sikerül javítani otthon, de az immáron 18 meccs óta veretlen fővárosiakkal szemben sem sikerült a pontszerzés.

A 65. percig 0-0 volt az állás, akkor azonban egy védelmi megingást kihasználva vezetést szerzett az MTK. A győri védők nem tudtak felszabadítani, s Horváth Artúr a jobb felsőbe lőtte a labdát. A 81. percben megduplázták előnyüket a vendégek: Kata indítása után Kovács Mátyás 13 méterről, balról lőtt a bal alsóba Ruisz mellett. A 91. percben szépített az ETO: Huszár Marcell 17 méteres, erős szabadrúgása a kapu bal oldalában kötött ki.

A találkozó második félidejében ijesztő jelenet borzolta a kedélyeket: egy ütközést követően a vendégek támadója, Zsóri Dániel az eszméletét vesztette, a mentőautónak is érkeznie kellett a pályára.

A találkozó 2-1-es MTK-sikerrel zárult, a vendégek továbbra is a tabella 2. helyén állnak, az ETO pedig kilencedik.

ETO FC Győr-MTK Budapest 1-2

Győr, ETO Park. 600 néző. V.: Kovács Imre (Ring Kevin, Nagy Viktor)
ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Fodor F., Szujó, Csontos – Kiss Bence (Priskin, 84.), Tuboly – Borsos (Huszár M., 70.), Vitális (Vinkler, 84.), Lacza (Óvári, 78.)– Szendrei Á. Vezetőedző: Antonio Munoz
MTK Budapest: Rácz G. – Varjú B. Bobál D., Szépe, Poór – Kata, Bognár I., Horváth A. (Palincsár 70.) – Stieber (Mezei, 70.), Zsóri (Kovács M., 61.), Zuigéber (Molnár Á., 97.). Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólok: Huszár M. (91.), ill. Horváth A. (65.), Kovács M. (81.)

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |