Az első kyokushin-karate verseny Ménfőcsanakon

Győr+
2023.06.23. 17:05

Május közepén nyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos házibajnokságát a kyokushin karatéval foglalkozó Free Fighter Sportegyesület. A karatés megmérettetésnek ezúttal a ménfőcsanaki városrész biztosította a helyszínt.

Bár a ménfőcsanaki sportéletben már jó ideje – 2014 óta az iskolában, 2015 óta az óvodában – jelen van a kyokushin karate, ez az esemény itt mégis különleges, hiszen kyokushin-verseny még eddig nem volt a városrészben – mondta el dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő az esemény megnyitóján.

A képviselőnő – aki egyben 2. dannal rendelkezik kyokushin karatéban – egyúttal meg is köszönte shihan Laczkovits Richárdnak, a ménfőcsanaki klub megalapítójának, hogy meghonosította Ménfőcsanakon a „legerősebb karatét” és a folyamatos együttműködést is, hiszen nincs a városrészben olyan esemény, olyan közhasznú munka, amiben a karatésok nem vállalnak szerepet és feladatot.

A rendezvényre több, mint 200 nevezés érkezett, az óvodástól a felnőtt kategóriáig minden korosztály képviseltette magát. A küzdelmek 68 kategóriában, körmérkőzéses rendszerben zajlottak, három páston. A mérkőzéseket a sportegyesület bírái vezényelték le, valamint a felnövekvő, magasabb fokozatú tagság segítette a lebonyolítást és a kiegészítő tevékenységeket.

Valódi összetartó közösség a Free Fighter nagy családja, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a rendezvény maga a megálmodástól a megvalósításig” – mondta el Laczkovits Richárd Máté, az International Budo Kaikan világszervezet magyarországi országképviselője, a Free Fighter sportegyesület elnökhelyettese, aki a korábbi évekhez hasonlóan vállalta az idei évi házibajnokság megszervezését. A mester korábban számos helyi és országos kyokushin karate rendezvényt hozott már Győrbe, mellyel a sportágat népszerűsítette. A Free Fighter Sportegyesület égisze alatt sportoló karatékak ismét megmutatták az erejüket, a csapat erejét. További sikereket kívánunk a sportoló tagságnak, köszönjük a támogatók segítségét, a szülői közösség áldozatos munkáját – zárta sorait a mester.

Kapcsolódó témák: #karate | #Ménfőcsanak |