Sikert sikerre halmoznak

Az elmúlt napokban is remekeltek a győri úszó tehetségek

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Petrov Iván
2022.05.04. 09:10

Több versenyt is rendeztek az elmúlt hétvégén a sportágban, győri kiválóságaink pedig több fronton bizonyították tehetségüket.

Tarolt a Győri Úszó SE: 3 nap, 5 versenycsúcs!

Kiemelkedően szerepeltek a hétvégén megrendezett rangos nemzetközi versenyeken a győri úszók. Jakabos Zsuzsanna Szlovákia fővárosában, Pozsonyban a 23. alkalommal megrendezett Orca Cup kvalifikációs versenyen állt rajtkőre.

7 ország 57 egyesülete közel félezer versenyzővel törekedett a legjobb eredmények megszerzésére, a győri úszónő pedig ha már ott volt, mindhárom versenyszámát megnyerte, a 200 méteres női vegyesúszást és a 200 méteres női pillangóúszást ráadásul versenycsúccsal. 

A rangos, háromnapos viadalon a győri versenyző összesítésben megszerezte a legeredményesebb úszónak járó kitüntetést is. Zsu így nyilatkozott a szerepléséről: “Örülök a versenycsúcsoknak és persze a legeredményesebb úszónak járó díjra is büszke vagyok, már ott is van az Aquában a vitrinben! Sosem könnyű az országos bajnokság után, de felkészülési állomásnak nagyszerű volt a verseny.”

Szabó Szebasztián a hétvégén Csehországban állt rajthoz a 29. alkalommal megrendezett Ostrava Grand Prix kvalifikációs úszóversenyen. 9 ország 48 egyesület 400 versenyzővel küzdött az érmekért. Szabó négy versenyszámban indult, a verseny során három versenyrekordot is sikerült megdöntenie a közel három évtizedes múltra visszatekintő sorozat idei állomásán: 50 méteres férfi pillangóúszásban kétszer, 100 méteres férfi pillangóúszásban egyszer.

Szebasztián négy aranyérmet szerzett, a nemzetközi versenyen ezzel a legeredményesebb versenyzőnek járó címet is kiérdemelte.

“Mindig nehéz elindulni a bajnokság után, hiszen az egy rendkívül megerőltető sorozat. Ugyanakkor a verseny a legjobb edzés és napról-napra közelebb kerülünk az év fő versenyeihez, nem szabad leállni. Ez az “edzés” jól sikerült, jó visszajelzés volt a felkészülésre, annak külön örülök, hogy a versenyrekordokat és a legeredményesebbnek járó címet is megszereztem” – fogalmazott a kiválóság a versenyt követően.

Győri sikerek Veszprémben is

Eredményesen szerepeltek a Győri Úszó SE versenyzői az április 30-án rendezett veszprémi úszóversenyen is. 105 alkalommal csobbantak vízbe a zöld-arany klub sportolói, eredményeik a felkészülési időszaknak megfeleltek, sok esetben túl is szárnyalták az elvárásokat. Az egyesületben zajló magas szintű munkának köszönhetően az utánpótlás is megmutatta oroszlánkörmeit, rengeteg érmet szereztek a legkisebb csoport tagjai.

Dobogós versenyzők:

Aranyérmesek:

Sebestyén Dalma

Kammerer Kitti

Mátrai Levente

Zámbó Villő

Lakó Dorina

Zámbó Virág Angyal

Megyesi Vanda

Nagy Anna Zsófia
Krstulovic Vladimir

Prépost Adam

Platonov Iván

Kennedy Valér Huba

Haris Bence

Ezüstérmesek:

Szojár Írisz Madléna

Kőhalmi Dorka

Zámbó Virág Angyal

Vágó Peggi

Zámbó Villő

Hamar Léna

Kammerer Kitti

Hosszú Máté

Platonov Iván

Krstulovic Vladimir

Bordás Levente Gábor

Baumann Marcell

Prépost Adam

Kennedy Valér Huba

Bronzérmesek:

Nagy Anna Zsófia

Hamar Léna

Szojár Irisz Madléna

Mátrai Levente

Németh Iván

Bordás Levente Gábor

Haris Bence

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás |