Az elhunyt klublegendákra emlékeztek

Pécskai István Fotó: Vig Norbert
2023.09.08. 19:42

Szeptember 7. fekete nap az UNI Győr és a magyar kosárlabdasport történetében. Tíz esztendővel ezelőtt a női csapatot szállító busz a Sopron elleni mérkőzésre tartott, amikor végzetes közlekedési balesetet szenvedett. Sajnos Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző is olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

Azóta az együttes rendszerint kora ősszel emlékmeccset játszik a tiszteletükre. Pénteken a brit London Lions gárdáját fogadták a győriek, és bár végig küzdöttek, 82-76-os vereséget szenvedtek. A nézők számára ahogy az előző években, úgy idén is mindössze egy labda volt a belépő a találkozóra, amelyet a csapatok bemutatása után dobtak a pályára. A labdákat később győri iskoláknak és óvodáknak ajánlják fel, ezért is kérték, hogy minél több labdát hozzanak a szurkolók, akik eleget tettek a kérésnek.

Az UNI Győr klubvezetése az emlékmeccs mellett egyébként a korosztályok legjobb kosarasait is ilyenkor jutalmazza. Pluszban az év edzőjének és utánpótlásjátékosának járó Tapodi Péter-, illetve Fűzy Ákos-díjat is kiosztja. Összességében elmondható, idén is megható és méltó módon emlékeztek meg a két elhunyt klublegendáról.

Ami történt, sosem tudjuk elfeledni, de jó lenne, ha nem a tragédia, hanem inkább a személyes dolgok jutnának eszünkbe, ha Ákosra vagy Péterre gondolunk. Továbbá a sikerek, amelyeket nemcsak a kosárlabdában, hanem a magánéletben értek el” – fogalmazott Fűzy András, a győri klub elnöke.

Kapcsolódó témák: #emlékezés | #kosárlabda | #UNI Győr |