Az egykori közönségkedvenc ismét Győrben játszik

Fotó: Audi ETO KC
Győr+
2020.10.09. 17:09

Először lép ellenfélként pályára Győrben Nycke Groot. Az Odense csapatában szereplő egykori ETO játékos nem számít könnyű meccsre, és azt is elárulta, hogy örül, hogy ismét az Audi Arénában léphet pályára, a fantasztikus győri közönség előtt. A Győri Audi ETO KC honlapja készített interjút a játékossal.

Mi volt ez első gondolat amikor a BL sorsoláson megláttad, hogy találkozunk?
– Őszintén megmondom, hogy nagyon bíztam benne, hogy összesorsolják a két klubot, szimplán azért is mert szeretnék újra találkozni mindenkivel, jó lesz az Audi Arénába újra belépni, átélni azt a fantasztikus hangulatot, ami itt van. Tudom, hogy sajnos ez most a koronavírus miatt valószínűleg nem lesz ugyanaz, de ettől még jó lesz újra Győrbe látogatni.

Ki volt az első, aki Győrből keresett a sorsolás után?
– Az első Danyi Gábor volt, aki rám üzent, én pedig viccesen válaszoltam is neki, hogy: Jövök vissza!

– Gyakran eszedbe jut az ETO és az itt eltöltött évek?
Van, amikor nagyon sűrűn jönnek elő gondolatok, és van úgy, hogy kevésbé gyakran. Jönnek az emlékek a BL meccsekről a FINAL4-okról, és persze a sok-sok jó emlék a lányokkal és mindig arra jutok, hogy nagyszerű volt Győrben lenni, hiszen minden olyan profi a klubban is.

– Gondoltál már arra, hogy milyen lesz ellenfélként pályára lépni Győrben? Azok után amennyire megszerettek téged a szurkolók győri éveid alatt?
– Nagyon furcsa lesz, hiszen jól tudom milyen erősnek éreztük magunkat Győrben az Audi ETO-val amikor az otthonunkban léptünk pályára. Tisztában vagyok, hogy mit éreznek majd a lányok a meccs előtt. Nagyon nehéz meccs lesz ez számunkra, ez biztos. A nyomás az ETO-n lesz, nem rajtunk, felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, meglátjuk mire lesz ez elég.

Milyen formában várjátok az ETO elleni összecsapást?
– Jó formában vagyunk, bár a szezon legelején az Esbjerg ellen volt egy kellemetlen vereségünk, de tanultunk a hibáinkból és azt gondolom már jó úton vagyunk.

Kérdeztek csapattársaid erről a meccsről, hiszen Te nagyon jól ismersz mindent Győrben, mondjuk úgy haza jössz. Beszélgettetek arról mi lehet a kulcs a meccsen?
– Szerdán volt egy dán bajnoki meccsünk, addig arra készültünk. Nyilván beszélgettünk róla, de úgyis minden a pályán dől majd el.

Mivel lennél elégedett a lefújás után?
Nehéz kérdés… Természetesen nem feltartott kézzel jövünk, hanem győzni szeretnénk Győrben, még ha ez nehéz is lesz. Ha végig nyomás alatt tudjuk tartani az Audi ETO-t akkor már elégedett leszek. De azt ígérhetem, hogy nagyot kell mennie az ETO-nak ahhoz, hogy legyőzzenek minket!

A Győri Audi ETO KC – Odense DELO Női Kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzést október 10-án, szombaton rendezik meg. A találkozóra jegyek a helyszínen és online is kaphatóak.

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #kézilabda |