Az Eb-n majdnem életét vesztő Eriksen: „A mennyországban voltam”

Fotó: depositphoto.com
Pécskai István
2022.01.07. 13:20

Először beszélt nyilvánosan a tavaly nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon történt kis híján végzetes szívleállásáról Christian Eriksen. A dán válogatott középpályás a finnek elleni csoportmeccs első félidejének végén összeesett, és a pályán kellett őt újraéleszteni.

Mindenre emlékszem, kivéve azt a néhány percet, amíg a mennyországban voltam. Levegőért küzdöttem, közben alig hallható hangok, az orvosok szavai jutottak el hozzám. Arra gondoltam, nem feküdhetek itt, hiszen egészséges vagyok. A mentőautóban döbbentem rá, hogy valójában meghaltam” – mondta Eriksen a dán a DR1 televíziónak.

A 109-szeres válogatott középpályás ma már beültetett szívritmus-szabályozóval él. Olaszországban emiatt többé nem futballozhat, ezért el kell hagynia az Internazionale gárdáját. A focista bízik benne, talál magának másik csapatot, és folytathatja karrierjét.

Futballozni akarok. A történtek óta nem volt újabb problémám, a szívemet tesztelték a létező összes módon. Minden rendben van. Az értékeim stabilak, így megkaptam a várva várt zöld jelzést, újra játszhatok – fogalmazott Eriksen. – Mindörökké a futball szerelmese leszek. Egyszerűen nem tudom elképzelni, nem látom magamat, ahogyan mást csinálok azok után, hogy az orvosok szerint képes vagyok még a játékra. A családom, a szüleim is nagyon támogatnak, édesapám és a párom is azt mondták, ha képes vagyok rá, csináljam. Más lenne a helyzet, ha arra kértek volna, hogy fejezzem be. Nagyon más. Természetesen nekik is trauma volt június 12-e. De eljutottunk arra a pontra, hogy bíznak bennem, hogy tudják, ha elmegyek edzésre, haza is jövök ugyanúgy.”

Fotó: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #szívprobléma |