Az apjukra ütöttek

Pécskai István Fotó: Sebők Zsolt
2023.03.07. 18:37

Nem esett messze az alma a fájától – tartja a mondás, amely az ETO labdarúgócsapatára is igaz. Több olyan ifjú focista nevelkedik ugyanis a győri klub akadémiáján, akinek az édesapja korábban a zöld-fehéreket erősítette. Sebők Zsolt, a felnőtt együttes jelenlegi kapusedzője játékosként 2000 és 2004 között volt az ETO focistája. Fia, Martin a győri klub U19-es gárdájában véd.

„Természetesen figyelemmel követem Martin edzéseit és mérkőzéseit egyaránt. Igyekszem tanácsokkal ellátni. Elsősorban a játék technikai és taktikai részében tudok neki segítséget nyújtani, a különböző mérési adatok megmutatják, hol tart, és miben kell javulnia. Természetesen nagyon büszke vagyok rá, mindenben támogatom őt. Fontosnak tartom kiemelni, soha nem erőltettem rá, hogy kapus legyen, ez az ő saját döntése volt. Érdekesség, hogy mindketten későn kezdtük el a labdarúgást, Martin tizenkét, én pedig tizennégy esztendősen. A fiam nagyon céltudatos, keményen dolgozik azért, hogy fejlődjön. Ahhoz, hogy élvonalbeli kapussá válhasson, és sikeres karrierje legyen, rengeteget kell még tennie. Szerencsére azt látom rajta, hogy motivált, sokat dolgozik azért, hogy megvalósítsa az álmait” – fogalmazott Sebők Zsolt.

Fotó: Sebők Zsolt

Herczeg Miklós három időszakban is volt az ETO futballistája, jelenleg pedig az U12-es korosztálynál tevékenykedik asszisztensedzőként. Fia, Marcell az U17-esek közt nevelkedik. Tehetségét igazolja, hogy az ETO-nál 2022-ben őt választották a legjobb játékosnak a korosztályában.

Herczeg Miklós és fia, Marcell // Fotók: eto.hu

Marci hihetetlenül alázatos és céltudatos, egyáltalán nem kell őt piszkálni, hogy végezze el a feladatát. Rengeteget gyakorol és erősít, nemcsak az edzéseken, hanem a tréningeken túl is sok időt szán erre. Belső középpályásként szerepel, technikás, érti a játékot. Büszke vagyok rá, hogy a sport mellett a tanulásban is sikeres. A Kazinczy nyolcosztályos gimnáziumába jár. Igyekszem az összes edzésén és meccsén ott lenni. Apaként természetesen amiben csak kell, segítem őt, biztosítom számára a hátteret. Ugyanakkor sohasem vártam el tőle, hogy focista legyen. A nagyobbik fiam 21 éves, és egyáltalán nem része a futball az életének. A legfontosabb, hogy azt csinálják, amit szeretnek, és apaként én ebben maximálisan támogatom őket” – mondta Herczeg Miklós.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |