Atlétikai ob: sikeres volt a vb tesztversenye

MTI Fotó: Rózsa Tamás
2023.07.09. 16:32

Sikeresnek ítélte meg a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett 128. atlétikai országos bajnokságot Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

“Ez maga a csoda! Végre megtelt élettel az atlétikai központ, belekóstolhattunk a vb-hangulatba, és úgy látom a versenyzőket és a nézőket is ámulatba ejtette a világbajnokság helyszíne. Ránk most hat hét – az eddigieknél is keményebb – szervezői munka vár, aztán augusztus 19-én, vagyis 41 nap múlva kezdünk. Az elmúlt két nap csak megerősítette bennem azt a meggyőződést, hogy ezt senkinek nem érdemes kihagynia” – olvasható Németh Balázs értékelése a vb-szervezők vasárnapi közleményében.

A kétnapos országos bajnokságra – amely a vb tesztversenye volt – több mint 5000 néző látogatott ki, két korosztályos országos csúcs, 118 egyéni legjobb eredmény született, valamint Kozák Luca 100 méter gáton teljesítette a jövő évi párizsi olimpia kvalifikációs szintidejét.

A budapesti atlétikai világbajnokság eseményei augusztus 19. és 27. között 9 napon át zajlanak majd a Nemzeti Atlétikai Központban és a Budapest belvárosában, ahol a maratoni és gyalogló utcai versenyeket rendezik.

Galéria: Rózsa Tamás

Kapcsolódó témák: #atlétika |