VB 2022

Argentína jutott elsőként a döntőbe

MTI FIFA World Cup
2022.12.13. 22:00

Elsőként az argentin válogatott jutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot.

A dél-amerikaiak az első félidő hajrájában két ellentámadás végén kétszer is betaláltak: Lionel Messi büntetője után öt perccel a tizenegyest kiharcoló Julian Álvarez is eredményes volt, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. A horvátok ugyanis hiába birtokolták többet a labdát, a fordulás után újfent gólt kaptak, így nem sikerült sorozatban másodszor is fináléba kerülniük.

Az argentinok történetük hatodik vb-döntőjükre készülhetnek: 1978-ban és 1986-ban arany, 1930-ban, 1990-ben és 2014-ben ezüstérmet szereztek.

“Az egész vb alatt elképesztő a hangulat. Élvezzük az egészet, örülünk, hogy itt lehetünk és örülök, hogy sikerült kijavítanunk az elején elszenvedett vereséget. Élvezzük a pillanatot a szurkolókkal, na és persze a családdal, akik mindenhova elkísérnek” – fogalmazott a mérkőzés végén Messi

“Nagyon boldog vagyok, megérdemeltük a továbbjutást, biztosan izgalmas meccset játszunk majd vasárnap. Örülök, hogy megéltük ezt is, hajtunk a továbbiakra” – ezt már Álvarez nyilatkozta a találkozót követően.

A másik ágon, szerdán Marokkó és a címvédő Franciaország csap össze. A bronzmérkőzést szombaton, a finálét vasárnap rendezik.

Fotó: FIFA World Cup

Kapcsolódó témák: #FIFAWorldCup | #labdarúgás | #Qatar2022 | #vb2022 |