Argentin védőt igazolt az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.07.11. 18:52

Dél-Amerikából érkezett az ETO FC Győr legújabb labdarúgója. Az argentin utánpótlás-válogatott Luciano Vera szélső védőként lehet a zöld-fehérek nagy erőssége.

Luciano Vera az argentin sztárcsapat River Plate utánpótlásában nevelkedett, majd a klub második csapatában játszott 2021-ig. Onnan két évvel ezelőtt érkezett Európába, a dunaszerdahelyi DAC játékosa lett, melynek színeiben a Spartak Trnava ellen debütált, és összesen nyolc bajnoki találkozón, és két Konferencia Liga selejtezőn jutott szóhoz, mielőtt kölcsönbe előbb Somorjára, majd hazájába, az argentin másodosztályú Deportivo Maipú gárdájához került.

A 2002-es születésű, technikás, gyors és temperamentumos védő hazája utánpótlás-válogatottjában több alkalommal is pályára lépett.

Vera a védelem mindkét szélén bevethető, gyorsaságának köszönhetően gyakran lép fel a támadásokkal, így az előkészítésekben is nagy szerepe lehet.

Boldog vagyok, hogy itt lehetek, szerettem volna mindenképp visszatérni Európába, örülök, hogy ezt egy ekkora csapatban tehetem meg, mint az ETO” – kezdte Luciano Vera, majd így folytatta: „Legjobb tudásommal szeretném segíteni a klubot, hogy együtt sikeresek legyünk!”

Köteles Lászlóval együtt az egész szakmai stáb sokat vár az új igazolástól.

„Jó mentalitású, agresszív, gyors védővel erősödött keretünk, akitől azt várjuk, hogy a védőfeladatai mellett a támadásokat is segíteni fogja. Örülünk, hogy itt van, minőségi igazolás, aki reményeink szerint gyorsan beilleszkedik a csapatba.” – mondta Köteles László.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |