Sági Máté:

„Anyukánk szurkol, hogy a tesóm ne lőjön nekem gólt”

Fotó: UNI Győr ETO HC
Pécskai István
2022.02.01. 18:33

A DEAC elleni Erste-liga-mérkőzés mindig különleges Sági Máté, az UNI Győr ETO HC jégkorongkapusa számára. A 21 esztendős hokis testvére, a nála három évvel idősebb Martin ugyanis a szintén az élvonalban szereplő debrecenieket erősíti, s már több alkalommal előfordult, hogy egymás ellen küzdöttek a jégen, egy-egy bajnoki találkozón.

A tesómmal gyerekként több sportágat is kipróbáltunk, míg letettük a voksunkat a jégkorong mellett. Úsztunk, fociztunk, de még dzsúdóztunk is. Végül aztán a hokit választottuk, az élet szerencsére igazolta, jól döntöttünk. Egyébként a családunkban korábban senki sem jégkorongozott, a testvéremmel úttörők voltunk ezen a téren – mesélte Sági Máté. – Három éve vagyok profi kapus. Eleinte, Újpesten csapattársak voltunk Martinnal, később aztán úgy hozta a sors, hogy másik klubhoz kerültünk. Nagyon jó testvérek vagyunk, persze az egymás elleni meccsen azért küzdünk, hogy a saját csapatunk nyerjen… Egyébként mindenben segítjük egymást, legyen szó a hétköznapi életről vagy éppen a sportpályafutásunkról. Nagyon jó érzés, hogy mindenben számíthatok Martinra, ez persze fordítva is igaz.”

A jégkorongozó hozzátette, néha azért zrikálják egymást.

Január elején fordult elő először, hogy Martin gólt szerzett ellenem. Korábban mindig nekem sikerültek jobban az egymás elleni meccsek, remélem, ez azért a jövőben is így lesz. A családunk mindegyikünket ugyanúgy támogatja, viszont azért anyukánk szurkol, hogy a tesóm ne lőjön nekem gólt – mondta mosolyogva Sági Máté. – A szeretteink egyébként Dunaújvárosban élnek, Martinnal pedig Budapesten van a főhadiszállásunk. Mivel én Győrben játszom, ő pedig Debrecenben jégkorongozik, jelenleg négy város között ingázunk.”

Sági Máté (Fotó: UNI Győr ETO HC)

Sági Máté hangsúlyozta, remekül érzi magát az ETO-nál.

„Minden lehetőség adott a csapat számára, hogy jól szerepeljen. Nagyon jó az infrastruktúra, remek körülmények között készülhetünk. Szerencsére egyre több a néző a hazai meccseinken, a teljesítményünkkel igyekszünk rászolgálni a szurkolók bizalmára. Győr hagyományosan erős a csapatsportágakban, elég csak a női kézilabdaegyüttest említeni, amely a világ egyik legjobbja. Bízom benne, hogy a jégkorong is egyre nagyobb népszerűségre tesz majd szert Győrben – fogalmazott a hokis, aki szeret a Rába-parti településen élni. – Nagyon tetszik a város, rendkívül hangulatos és élhető. A barátnőmmel sokat kirándulunk a környéken, van egy mopsz kiskutyánk, amely velünk szokott tartani a túrákra.”

Sági Máté egyébként amellett, hogy profi sportoló, a tanulásra is komoly hangsúlyt fektet, egyetemre jár.

A fővárosban tanulok, a Corvinusra járok kereskedelem és marketing szakra. Bár imádom a jégkorongot, muszáj a pályafutásom utáni időszakra is gondolni. Érdekel a kereskedelem és a marketing, el tudom képzelni, hogy később ezen a területen helyezkedjek el” – jelentette ki a sportoló.

Kapcsolódó témák: #jégkorong |