Amire szüksége lesz a kosaras lányoknak, az szív és akarat!

Győr+ Fotó: Nagy Gábor
2023.04.12. 06:00

Szerdán 18 órakor a SERCO UNI Győr a DVTK-t fogadja a győri egyetemi csarnokban. A meccs győztese bejut a bajnoki döntőbe. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása jelenleg 1–1-re áll.

Az első felvonást 100–97-re a győriek nyerték. Azon a találkozón végig fej fej mellett haladt a két együttes, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett pár ponttal. Néhány másodperccel a vége előtt Aaryn Ellenberg jócskán a hárompontos vonal mögül dobott pontos triplájával nyerte meg a meccset a zöld-fehér alakulat.

A második találkozón, melyet húsvétvasárnap Miskolcon játszottak a csapatok, az első félidőben inkább a hazaiak voltak lépéselőnyben, szünet után azonban remek kezdéssel átvette a vezetést Cziczás László együttese, de megtartani nem tudta azt, a brit centert, Cheridene Greent nélkülöző DVTK végül 67–55-re győzött, ezzel kiegyenlített.

Mindez azt jelenti, hogy a DVTK elleni mérleg a rivális felé billent el. A bajnokságban 47 meccsen 23-szor a győriek, 24-szer a miskolciak örülhettek. Ha most nyer az UNI Győr, ismét egál lesz a győzelmek száma, de nem emiatt lenne fontos számukra a siker, ennél sokkal lényegesebb, hogy ezáltal kiharcolnák a döntőbe jutást.

Cziczás László vezetőedző így várja a mindent eldöntő összecsapást: „Hétfőn este volt már egy edzésünk, inkább finomhangolásokat végeztünk azokon a dolgokon, amelyeken szeretnénk változtatni. Úgy vélem, komoly taktikai húzások már nem várhatók senkitől, nem ezen múlik majd a győzelem. Sokkal inkább azon, melyik csapatból tud előlépni játékos főszereplőnek. Az is biztos, hogy mindkét együttes nagyon fáradt már, a szívnek és az akaratnak lesz komoly szerepe. Ebben nem szokott nálunk hiba lenni, de most ezt minimum négyzetre kell emelnünk.”

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |