Úszó és gépészmérnök Amerikából

Győr+
2021.08.27. 10:20

Albert Soma, győri úszó az Ohio állambeli Youngstown városában található YSU, divízió 1-es egyetemén kezdi meg második félévét.

Az egyesült államoknak megfelelő mércék szerint egy hatalmas, szép campuson terpeszkedik az intézmény, melynek kabalaállata Pete, a pingvin. (Pete az egyetem egy régi focicsapatától eredeztethető, a srácok járása hasonlított a pingvinekére.)

“Szeretek itt tanulni, kellemes környék, barátságos emberekkel. – kezdte Soma. „Jelenleg gépészmérnöki karon vagyok, mellette az egyetem úszócsapatát erősítem büszke győri hátúszóként. A csapat nagyon befogadó és összetartó, sok időt töltünk együtt a medencén kívül is, szórakozunk, kirándulunk. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mivel rajtam kívül sok más külföldi országból érkezett csapattársam van, így egy egészen érdekes és kellemes hangulata van a kis közösségünknek.

Az első félév nagyon sikeres volt, tanulmány és sport terén egyaránt, úgyhogy bizalommal és elhivatottsággal fordulok a jövő felé egy büszke pingvinként, persze sose feledve, hogy honnan jöttem. Sokszor felmerül a kérdés, összeegyeztethető-e a teljesítménysporttal járó, heti 20-30 óra edzés a tanulással, nos, a példa alapján bátran kijelenthető: mindent lehet, csak akarni kell. – jelentette ki elszántan a fiatal sportoló

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás |