Hirdetés
Női kézilabda

Ambros Martín visszatérhet Győrbe, Danyi Siófokra távozik?

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Győr+
2021.01.01. 16:55

Visszatérhet Győrbe az ETO női kézilabdacsapatának korábbi sikertrénere, az éppen munka nélkül álló Ambros Martín, míg az együttest jelenleg irányító Danyi Gábor a rivális Siófoknál köthet ki - számolt be róla a Nemzeti Sport.

Hirdetés

Több hírportál is úgy tudja, hogy a Rosztov-Don után az orosz női válogatottól is távozó Ambros Martín újra leülhet a Győri ETO kispadjára. A spanyol szakember 2012 és 2018 között irányította a kisalföldi csapatot, és ezen időszak alatt többek között négy Bajnokok Ligáját nyert az együttessel. Könnyen lehet, hogy a felek újraélesztik a korábbi sikeres együttműködést.

Martín távozása után addigi segítője, Danyi Gábor vitte tovább a győri csapatot, amellyel triplázott 2019-ben. A Bors szerint az Elek Gáborral a magyar válogatottat is irányító szakember minden bizonnyal távozik Győrből, és Siófokon vállalhat munkát. A Balaton-parti csapatnál az októberben kinevezett, szintén Győrből érkező Zdravko Zovko jobbkeze lehet. Érdekes fordulat lenne azok után, hogy fordított felállásban dolgoztak az ETO-nál.

Hirdetés

„Ha változás lesz klubunk személyi állományában, azt szokásunknak megfelelően sajtókommünikében jelezzük” – kommentálta a hírt Bartha Csaba győri klubelnök. A siófokiak sajtófőnöke, Bíró Bence sejtelmesen csak annyit mondott, hogy: „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a lapértesülést.”

A zuhanyhíradóban felmerült a női juniorválogatottat 2018-ban vb-győzelemre vezető Golovin Vlagyimir győri kinevezése is. Az élvonalbeli MTK mestere azonban rövidre zárta a történetet: csapatgyűlésen tudatta játékosaival, hogy a kék-fehérek munkáját irányítja a jövőben is – olvasható a cikkben.


Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #kézilabda |
likeold
a fb oldalunkat