Bajnokok Ligája

Ambros Martín: ez a legfontosabb trófea a szezonban

Fotó: gyorietokc.hu
MTI
2022.06.03. 15:33

Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője hangsúlyozta, a Bajnokok Ligája-trófea a legfontosabb a szezonban, és jelezte, csapata készen áll a hétvégi, budapesti négyes döntőre.

Az MVM Dome-ban szombaton és vasárnap sorra kerülő torna pénteki sajtóbeszélgetésén a spanyol szakvezető elmondta, múlt vasárnap egy óra alatt túlléptek a Magyar Kupa-döntő elvesztésén, mert felismerték, hogy nincs több idejük, hiszen kevesebb mint egy hét múlva a BL négyes döntője vár rájuk, és ez a legfontosabb trófea a szezonban.

A győriek 26-22-re kaptak ki a Ferencvárostól a debreceni kupafináléban, a BL-elődöntőben pedig a dán Team Esbjerg vár rájuk szombaton 15.15-től.

Martín szerint a munkát elvégezték, de a BL négyes döntőjében elsősorban nem a taktikáról szólnak a meccsek, hanem arról, hogy “jó atmoszférát kell teremteni a csapaton belül, hogy minden adott legyen ahhoz, hogy a lehető legjobb formában játszhassunk”.

Hozzátette, sokan az ötszörös BL-győztes ETO-t tartják esélyesnek, ráadásul egy új csarnokban kerül sor a tornára, de fontos, hogy mindezeket kizárják, “csak befelé figyeljünk, csak saját magunkra összpontosítsunk, ez kell ahhoz, hogy igazán jól teljesítsünk”.

A vezetőedző rávilágított, hogy a mostani szezon hosszabb és nehezebb még a szokásosnál is, hiszen a tavalyi BL négyes döntő után az éljátékosok többsége számára kezdődött az olimpiai felkészülés, majd következtek a tokiói ötkarikás játékok, utána az újabb klubszezon, decemberben pedig a világbajnokság, vagyis szinte egyáltalán nem volt pihenő.

Az ETO keretéből hétvégén csak az anyai örömök elé néző Kari Brattset és Jelena Despotovic nem játszhat.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Final Four | #Győri Audi ETO KC |