Alpolgármesteri elismerés a teniszezőknek

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.09.20. 14:09

A Somogyi Elektronic – GYAC Szuperliga győztes teniszcsapatát fogadta Radnóti Ákos a Városházán hétfőn. A sportért is felelős alpolgármester kezdeményezésére minden országos, vagy nemzetközi sikert elért győri sportolót, klubot, csapatot köszöntenek kinevezése óta. A férfi teniszezők a július 10-11-én rendezett fináléban öt egyesből ötöt megnyerve hódították el az elsőnek járó trófeát.

Igaz a tenisz Szuperliga elődöntőit és döntőjét július elején rendezték, a győztes Somogyi Elektronic – GYAC csapatának tagjait a különböző nemzetközi versenyek miatt csak hétfőn tudta köszönteni az alpolgármester.

Jómagam is amatőr szinten teniszezek, ezért a szívemhez igazán közel áll ez az eredmény. Fontos, hogy Győrben népszerűsítsük a teniszt és azt gondolom, hogy az ilyen sikerek mindig felkeltik a győriek és a helyi fiatalok érdeklődését, akik kedvet kaphatnak ehhez a sportághoz. Kiváló létesítményeink vannak, mind szabadtéren, mind teremben is. Szeretném, ha minél jobban kihasználnánk ezeket” –fogalmazott köszöntőjében az alpolgármester.

A város jelentős összegeket áldoz a sportra. Ebben az évben több mint 600 millió forint sporttámogatást kaptak a győri egyesületek, ami a megyei jogú városok összevetésében kiemelkedőnek számít. Somogyi Zsolt nemcsak a teniszcsapat kapitányaként, szponzorként is kivette részét a gárda sikeréből. Címvédőként érkeztek a Szuperliga döntőre, végül ötből öt győzelemmel és a győztesnek járó serleggel távoztak a fővárosból. „Nagyon büszke vagyok a csapatra! Nagyon fiatal csapatunk van, ezért úgy gondolom, hogy nem csak a jelen a miénk, hanem a jövőben is tudjuk szolgáltatni a bajnoki címeket. Kiváló játékosok alkotják az egyesületünket, az országban mindenki minket irigyel a válogatott teniszezőink miatt. Nagy büszkeség ez a városnak és szakosztályunknak is” – mondta Somogyi Zsolt. A csapat a hétfői rövid ünnepség után már a kedden kezdődő Felnőtt Országos Bajnokságra készül, melyhez sok sikert kívánunk.

A csapat tagjai: Bardóczky Kornél, Bíró André, Fajta Péter, Makk Péter, Marozsán Fábián, Rózsa Gábor Rózsa Péter, Somogyi Zsolt, Trapli Szabolcs, Valkusz Máté. Szakosztályvezető: Szombati-Serfőző Eszter.

Az eseményen forgatott a Győr+ Televízió:

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #tenisz |