Agyba-főbe verte a szomszédját a Honvéd-focista és családja

Győr+ Fotó: Honvéd FC
2024.02.15. 11:20

Hátborzongató történetről számolt be a Blikk című napilap. Az újságot a miskolci Szabó Krisztián kereste meg. A férfi elmondta, a korosztályos válogatott, jelenleg a másodosztályú Honvédban szereplő labdarúgó, a Fradival korábban Magyar Kupát nyerő Kundrák Norbert és családja fizikailag súlyosan bántalmazta őt.

Konkrétan úgy megverték, hogy sokáig járóképtelen volt, légmellet kapott, pszichológushoz jár, gyógyszereket szed, sőt, leszázalékolták.

,,Ez közel két éve történt, 2022. június 16-án, Kundrákék majdnem mellettünk üzemeltettek egy kis cukrászdát mondta a sértett a Blikknek. – Van két kutyám, amelyek kiszöktek tőlünk az utcára. Lejjebb volt egy csoportosulás, odaszaladtak a kutyáink haverkodni, de az egyik rögtön vissza is jött a hívásra, a másik pedig lefeküdt, ugyanis megijedt, miután a csoportból néhányan elkezdtek kiabálni mindenféle „szép” dolgot nekünk. Kint volt az udvaron a feleségem, a sógorom, a nővérem és a nagyobbik fiam, én pedig elindultam lefelé papucsban és rövidnadrágban a kutyáért, hogy visszahozzam. Nem feltételeztem semmi rosszat, hiszen régóta voltunk szinte szomszédok Kundrákékkal, még vásároltam is náluk a cukrászdában. Igaz, beszélgetni nem beszélgettünk sokat, Norbiról azt sem tudtam, hogy futballista. Kialakult egy szóváltás, aztán ahogy visszafordultam a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek. Az édesanyjuk lefogott hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy lerendeztek, hogy hat bordám eltört, arccsonttörésem lett – három szájsebészeti műtétem volt – és még sorolhatnám.

Szabó szerint Kundrák anyja a segítségére siető feleségét is megtámadta, a földre lökte, majd azt kiabálta neki, hogy „dögölj meg, rákos k…!”. Szabóék kihívták a rendőröket, aztán a mentőket is, akik a férfit kórházba vitték, ahol az intenzív osztályra került napokra, utána pedig a traumatológiára.

Azóta a focistát és családtagjait súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen el is ítélték.

,,A Miskolci Járásbíróság az ügyben az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A döntés 2023. december 18-án a negyedrendű vádlott ítéletével bezárólag jogerőre emelkedett” – árulta el a Blikknek dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő.

Szabót megdöbbentette a döntés, amit a Blikktől tudott meg, hivatalos értesítést ez idáig nem kapott.

,,Ez egészen elképesztő. Hihetetlen, hogy valaki ilyet elkövet, majd nyugodtan élhet, mintha mi se történt volna, engem pedig már leszázalékoltak, gyakorlatilag teljesen újra kell építenem magamat – magyarázta a lapnak Szabó. – Meg én úgy vagyok vele, hogy ha egy sportoló ilyet csinált, az ne sportoljon tovább… Az édesanyja kiabált ott mindenfélét, hogy „az ő fia NB I-es futballista, azt csinál, amit akar”. Öt éve voltunk szomszédok, sosem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet.”

A kétgyermekes családapa azóta el is költözött, mert nem szeretett volna ott lakni, ahol majdnem halálra verték.

A Honvéd a Blikk-kel közölte, hogy belső vizsgálatot indított Kundrák ügyében. A játékos azonban cikkünk élesítéséig nem kívánta kommentálni a történteket.

Kapcsolódó témák: #bántalmazás | #labdarúgás |