Áder videóelemzőként segíti az ETO-t

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.08.15. 10:08

Nemcsak a keretet, a szakmai stábot is alaposan megerősítette a nyáron az NB II-ben szereplő ETO FC labdarúgóklubja. Utóbbihoz csatlakozott videóelemzőként és játékosmegfigyelőként Áder András. A 32 éves szakember kicsivel több mint egy hónapja állt munkába az ETO-nál, azóta segíti Tímár Krisztián vezetőedző munkáját.

Nagyon jól érzem magam Győrben, szerencsére gyorsan sikerült akklimatizálódnom és beilleszkednem. Intenzíven belevágtam a munkába. Rendszeresen ingázom a budapesti otthonom és Győr között, az utazás pedig így munkával, nem vezetéssel telik. Emiatt szerencsére otthonra kevesebb munka marad, és több időm jut a feleségemre és a kisfiamra” – mesélte Áder András a Győr+ Médiának.


A szakember dolgozott korábban az M4 Sportnál, amelynél többek között a Bajnokok Ligája-mérkőzések elemzéseiért volt felelős. A Vasasnál az akadémián és az első csapatnál hasonló szerepkörben dolgozott mint most, az utóbbi másfél évben pedig a szövetségnél, az U18-as és U19-es válogatottat segítette a munkájával.


„Tímár Krisztiánt a válogatottból ismerem. Felnézek rá, példaértékű a munkamorálja, ha szükséges, hajnalig dolgozik. A sportigazgatónkkal, Mihalecz Istvánnal pedig a Vasasnál dolgoztam együtt korábban. A személyük garancia volt rá, hogy jó helyre kerülök” – nyilatkozta Áder András.


Adódik a kérdés: miért lett videóelemző és játékosmegfigyelő? „Futballistaként nem volt meg a kellő tehetségem, hogy nagy karriert fussak be, ráadásul komoly sérülések is hátráltattak. Viszont mindenképpen a labdarúgás világában szerettem volna maradni. Elvégeztem a hazai szövetség által ismogatott menedzserképzést. Emellett gazdasági irányú végzettségem is van. A három hónapos szakmai gyakorlatomat a német Bayern München második csapatánál töltöttem. Volt, hogy az erőnléti edzések koordinálásában segédkeztem, de ha úgy adódott, hogy bójákat kellett pakolni, akkor azt is megcsináltam. Szerettem volna megismerni, miként működik egy ekkora klub. Hasznos tapasztalatokat szereztem Münchenben” – magyarázta Áder András.


A videóelemző és játékosmegfigyelő úgy véli, jó úton jár az ETO. „A Nyíregyháza elleni bajnokin látszott, hogy mit szeretnénk játszani. A Tímár Krisztián által favorizált presszinges foci eredményre vezethet. Aki ott volt a meccsen, vagy streamen követte, láthatta, hogy sok helyzetünk volt, ezek kihasználásán persze kell még dolgoznunk. A győztes gólt azonban egy szögletvariációból szereztük, ez pedig leginkább Szalai Tamás munkájának köszönhető. Természetesen videóelemzőként mindent megteszek, hogy ebben is segítsem a csapatot, játékosmegfigyelőként pedig igyekszem kiszűrni azokat a tehetségeket, akiket érdemes leigazolnia a klubnak” – fogalmazott Áder András.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #videóelemző |