A ZTE nyerte a labdarúgó-Magyar Kupát

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.05.03. 22:03

A Zalaegerszeg hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Budafokot a labdarúgó-Magyar Kupa szerdai döntőjében.

A sorozat 113 éves történetében a 19. győztest avatták: a kék-fehérek először hódították el a trófeát, miután egyetlen korábbi fináléjukat 2010-ben elvesztették.

A vezető találatot Németh Dániel szerezte a 117. percben, a végeredményt pedig Szalay Szabolcs állította be az utolsó pillanatokban egy hatalmas szabadrúgásgóllal, így a ZTE a következő idényben a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. Érdekesség, hogy a zalaiak vezetőedzője, Boér Gábor korábban az ETO-t is irányította.

A Budafoki MTE szintén először nyerhetett volna, eddigi legjobb szereplése a 2017-es elődöntő volt még harmadosztályú együttesként.

Budafok–ZTE 0-2

Puskás Aréna, 24 152 néző. Vezette: Vad II. István (Tóth II. Vencel, Albert István)
Budafok: 
Gundel-Takács – Nándori (Vaszicsku, a hosszabbítás szünetében), Jagodics, Fótyik – Bíró M. (Fekete M., 89.), Csonka A., Oláh B., Kalmár O. (Margitics, a hosszabbítás szünetében) – Beke (Bakti, 100.), Kovács D. (Németh Márió, 65.), Horváth O. (Vasvári, 78.)
Vezetőedző: 
Mátyus János
ZTE: Demjén – Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. – Mim (Huszti, a szünetben), Szankovics (Kovács B., 111.), Szendrei N., Gergényi (Bedi, 98.) – Ubochioma (Szalay Sz., 77.), Ikoba (Németh D., a szünetben), Tajti.
Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Németh D. (117.), Szalay Sz. (120+2.)

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa |