A Zagreb ellen folytatja az ETO a BL-t

Illusztráció: Vig Norbert
Győr+
2022.10.09. 14:27

Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC a horvát Lokomotiva Zagreb együttesét fogadja az Audi Aréna Győrben. A találkozó október 9-én, vasárnap 16 órakor kezdődik.

Ambros Martín tanítványai eddig három mérkőzést játszottak a 2022/2023-as szezonban, ahol két győzelem mellett a legutóbbi összecsapáson 24 – 28-as vereséget szenvedtek hazai pályán, így jelenleg a B csoport 3. helyén állnak.

A Lokomotiva Zagreb együttese eddig megvívott három találkozójából mindegyiken vereséget szenvedett. Az első fordulóban hazai pályán 31 – 27-re kapott ki a Rapid Bukaresttől. A második körben 22 – 7-es félidő után, 37 – 13-as vereséget szenvedett a Storhamar csapatától. Legutóbb szoros mérkőzésen hazai pályán 24 – 25-re maradtak alul a Buducnosttal szemben. 

A Nenad Sostaric vezetőedző által vezetett horvát alakulat a 2021/2022-es szezonban az Európa Ligában szerepelt, ahol a csoportja negyedik helyén végzett, így számukra ott ért véget a tavalyi évben a nemzetközi szereplés. A horvát bajnokságban hosszú idő után le tudták győzni a Podravka Koprovica együttesét, és így a bajnokságot megnyerve 2014 után jutott újra a Bajnokok Ligájába.

„A legutóbb BL meccsünk után most jön el a lehetőség, hogy jobb munkát végezzünk és előrelépjünk a játékunkban. Elsősorban magunkra kell összpontosítanunk, és igyekszünk mindent kijavítani, amit legutóbb elrontottunk. Vasárnap vissza kell szereznünk az önbizalmunkat és a játék örömét.  Nagyon komolyan fogjuk venni ezt a meccset is, nem is lehet másképp, hiszen a Lokomotiva fiatal csapat, végig küzdenek, és soha nem adják fel.  Az egész meccsen koncentrálnunk kell majd” – mondta a győri csapat vezetőedzője, Ambros Martin a találkozó előtt.

Az utolsó meccsünk a Bajnokok Ligájában nehéz volt számunkra, kemény meccs volt, ahol sokat küzdöttünk, de nem tudtuk a sok elkövetett hibánkat meccs közben már kijavítani. Nekünk, mint csapatnak van még hova fejlődnünk, és szeretnénk egyre jobb teljesítményt nyújtani a sorozatban.  Arra számítok, hogy a Lokomotiva nyomás nélkül érkezik hozzánk, és mindent bele fognak adni, hogy megpróbáljanak legyőzni minket. Úgy érzem, hogy meg tudjuk mutatni saját magunknak és a szurkolóinknak is, hogy itt, az otthonunkban nem könnyű legyőzni minket, és csapatként magas szinten fogunk küzdeni ezen a találkozón is” -mondta Linn Blohm a mérkőzés kapcsán.

A mérkőzést a Marija Ilieva, Silvana Karbeska játékvezetőpáros vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti.

A klub felhívja szurkolói figyelmét, hogy az idei szezontól az Audi Aréna Győr kapui a mérkőzések előtt egy órával nyílnak, azaz vasárnap 15 órától kezdődik a beengedés az Arénába. 

Forrás: gyorietokc.hu