A volt győri játékos, Marozsán lett a legjobb magyar teniszező

Pécskai István Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.01.08. 10:33

A korábban győri színekben versenyző Marozsán Fábián megelőzte Fucsovics Mártont, így pályafutása során először ő a legjobb magyar játékos a férfi teniszezők világranglistáján.

A 24 éves Marozsán egy pozíciót rontva a 65. a legfrissebb rangsorban. Fucsovics a 69., tíz helyet csúszott le azért, mert Brisbane-ben nem nyert meccset. Legutóbb 2020-ban fordult elő, hogy nem Fucsovics volt a legjobb magyar játékos. Abban az évben március 2. és augusztus 31. között Balázs Attila birtokolta ezt a címet.

Marozsán továbbra is remek formában játszik: bravúros győzelemmel jutott be a nyolcaddöntőbe a 661 500 dollár (232 millió forint) összdíjazású aucklandi kemény pályás tornán. A 37 éves francia Gael Monfilst győzte le 6:4, 6:7 (6-8), 7:6 (7-4)-re, aki korábban a világranglista 6. helyén is állt, 12 serleggel és két Grand Slam-diadallal büszkélkedhet.

Marozsán korábban a Győr+ Médiának beszélt arról, hogy a sikeres szereplése elsősorban a kemény munkának köszönhető. A teniszedzések és a fizioterápia mellett hetente több órát tölt el a konditeremben, a regenerációra és a mentális felkészítésre is komoly hangsúlyt fektet.

,,Sok munkával jár az élsport, de nagyon szeretem csinálni. Rengeteget jelent számomra, hogy a családom mindenben támogat, és persze az edzőmnek és a stábomnak is köszönettel tartozom” – fogalmazott a teniszező.

Kapcsolódó témák: #atp | #tenisz | #világranglista |