A Vipersen keresztül vezet az út a döntőbe – itt a BL-menetrend!

Győr+ Fotó: Győri Audi ETO KC
2023.06.03. 08:35

A szezon legjobban várt hétvégéjéhez érkezett a Győri Audi ETO KC. Az EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ban ma délután 15.15-től a tavalyi győztes norvég Vipers Kristiansand lesz az ellenfél. A Győr+ Média a nap folyamán többször is jelentkezik a helyszínről!

A mai menetrend:

MVM Dome, Budapest, június 3. (szombat)

15.15: Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (norvég)
18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán)

A holnapi menetrend:

MVM Dome, június 4. (vasárnap)

15:15  Bronzmérkőzés

18:00 Döntő

Győrben a Rómer ház melletti téren lehet majd óriáskivetítőn követni az eseményeket:

Anne Mette Hansenék az idényben 16 mérkőzésen léptek pályára a Bajnokok Ligájában. 14 alkalommal a csoportkörben mérkőztek meg a lányok, ahol 11 győzelemmel és 3 vereséggel a ’B’ jelű csoport második helyén zártak. A negyeddöntőben a dán Odense ellen aratott győzelmekkel biztosította be csapatunk a FINAL4-ba jutást.  

Május elején pedig az is kiderült, hogy a bejutott – Vipers Kristiansand, Team Esbjerg, FTC-Rail Cargo Hungaria – négy csapatból a címvédő norvég együttessel mérkőznek meg kedvenceink a döntőbe jutásért.

A Vipers együttese az ’A’ jelű csoportban szerepelt a BL első fázisában, ahol 11 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel végzett az első helyen. A norvég együttes az elődöntőben a Rapid Bukaresttel mérkőzött meg, ahol az első találkozón 25-31-re, míg a másikon 40-31-re győzött, így 71-56-os összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

A legtöbb gólt eddig Markéta Járebková szerezte (106), őt Anna Vyakhireva követi 73 találattal, míg a harmadik Jamina Roberts 68 góllal.

Az elődöntő előtt a csapattal az utolsó FINAL4-ján résztvevő Ambros Martín vezetőedzőt kérdezte a klub: