A vb után az Európa-bajnokságot is megnyerte Kopasz Bálint

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
MTI / Győr+
2022.08.20. 16:15

Kopasz Bálint megvédte címét és aranyérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Tavaly Tokióban gyermekkori álmát megvalósítva olimpiai bajnoki lett Kopasz Bálint a királykategóriában, vagyis a férfi kajakosok ezer méteres egyéni döntőjében. Ám a sikereknek ezzel még nincs vége: azok után, hogy alig két hete a Graboplast Győri VSE kiválósága Kanadában megszerezte sorrendben második és harmadik világbajnoki címét (egyes 1000 és páros 500 méteren) most az Európa-bajnokságon nyújtott szenzációs teljesítményt.

Ezúttal sem talált legyőzőre, így Európa-bajnoki címét megvédve győzött egyes ezer méteren. Ezzel pedig egyszerre lett olimpiai bajnoki-, világbajnoki- és újbóli Európa-bajnoki címvédője a legrangosabb kajak versenyszámnak. Közvetlenül a verseny után így nyilatkozott:

Nagyon boldog vagyok, hogy kijött egy csúcsszuper forma, pedig délelőtt úgy éreztem, hogy nyomott vagyok egy kicsit, elég magas volt a páratartalom. Viszont nagyon jó taktikát alkalmaztam, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy erős voltam fejben, ami nem könnyű minden ezer méteres versenyen. Ez a legnagyobb erősségem. Az utolsó kétszáz méteren olyat tudtam indítani, amivel megtörtem Pimentát. Hosszú évek óta versenyzünk együtt és kiismertem. Fantasztikus így zárni ezt az évet. Továbbra is büszke vagyok arra, hogy edzőmmel, édesanyámmal ilyen jól együtt tudunk dolgozni és megbízunk egymásban. Szeretnék még sok ilyen szép versenyzést, eredmény megélni vele.

Holnap ráadásul újabb éremért száll harcba: csakúgy, mint a világbajnokságon, Nádas Bencével kettes 500 méteren indulnak a fináléban.