A Vasas ellen kezdik az évet a női kosarasok

Győr+ Fotó: Vörös Dávid
2024.01.06. 10:14

Szombaton 17 órakor a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémiát fogadja az Egyetemi Csarnokban.

A csapat december 20-i, prágai Euroliga-találkozó után pihenőt kapott. A válogatottak a két ünnep között Székesfehérváron készültek a februárban esedékes olimpiai selejtezőre. Klubszinten kedd óta dolgozik együtt újra a keret.

„Az első napon még kicsit érződött a karácsony és a szilveszter hangulata a lányokon, de aztán hamar belerázódtunk, és napról napra egyre magasabb hőfokon pörög mindenki, amit jó látni. Örülünk, hogy Kristine Anigwe is becsatlakozott a munkába, még könnyített edzést végez, de lassan teljes lesz a keret. A Vasas ellen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen keményen védekező együttes, tele sok-sok tehetséges fiatallal. A közelmúltban új embert is igazoltak, akinek van nemzetközi tapasztalata. Mindentől függetlenül természetesen a célunk nem más, mint a győzelem megszerzése.” – fogalmazott a mérkőzés előtti nyilatkozatában Cziczás László, a győriek vezetőedzője.

A bajnokságban a SERCO-UNI Győr 16 ponttal a második helyen áll a DVTK mögött, míg a vendég Vasas 7. pozíciót foglalja el 12 ponttal.

Forrás: gyorikosar.hu