Úszás

A Városházán köszöntötték a Győri Úszó SE versenyzőit

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid, Pécskai István
2021.12.09. 13:39

Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester köszöntötte a Városházán a Győri Úszó SE sportolóit, akik a Kazanyban rendezett rövid pályás Európa-bajnokságon, illetve a kaposvári rövid pályás ob-n is kiemelkedő eredményeket értek el.

Szabó Szebasztián a rövid pályás Eb-n világcsúccsal nyerte az 50 pillangó fináléját, és 50 gyorson, valamint 100 pillangón is diadalmaskodott.

„Szeretném a jó szereplést folytatni a soron következő világversenyeken. Ehhez persze muszáj fegyelmezetten edzenem, s folyamatosan fejlődnöm kell” – jelentette ki az úszó.

Petrov Iván, a Győri Úszó SE vezetője bízik, benne a klub a jövőben is eredményesen szerepel majd.

,,Nagyon örülök a sikereknek. Sok tehetséget kell menedzselnünk. Nagyon hálások vagyunk, hogy élvezhetjük a polgármester úr és az egész Városháza támogatását” – hangsúlyozta a tréner.

Dr. Dézsi Csaba András büszke a győri sportolókra.

,,A felkészülésükkel, a hozzáállásukkal példát mutatnak a fiataloknak – mondta a polgármester, aki az edzők munkáját is kiemelte. Jó mester nélkül nincs megfelelő taktika és edzésmódszer, így a sportolók mellett a szakmai stábnak is szeretnék gratulálni. A sikerekért meg kell dolgozni. Ha eredményeket értek el, akkor az a fontos, hogy mindig több legyen, aki szurkol nektek, mint aki irigykedik.

Radnóti Ákos hasonlóképpen vélekedik.

,,Mindenhol, ahol elindultak, jól teljesítettek. A kaposvári versenyen halmozták az érmeket a győriek. Az a cél, hogy a jövőben is ilyen kiváló eredmények legyenek. Ehhez nekünk is sokat kell dolgoznunk, az önkormányzati támogatás is hozzájárulhat a sikerekhez. A költségvetés tervezése zajlik, bízom benne, hogy a sportra a jövőben is tudunk megfelelő mértékben áldozni” – fogalmazott az alpolgármester.

Fotógaléria: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #köszöntés | #siker | #úszás |