A város büszke az Eb-n remeklő győri parapingpongosokra

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.17. 17:05

„Példaképek vagytok, hálával tartozunk nektek” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Szeles Szabolcs a sheffieldi Európa-bajnokságon remeklő győri para-asztaliteniszezőket. Az alpolgármester Patkás Tamás győri parasport-nagykövettel együtt fogadta a városházán a GYAC-ot erősítő Szvitacs Alexát, Csonka Andrást, Arlóy Zsófiát, valamint az őket a viadalra felkészítő Vígh Tímeát és Vígh Zsoltot.

„Győr sportélete rendkívül gazdag. Időről időre szép sikereknek örülhetünk. Mindig fontos, hogy legyenek versenyzők, akik Győr városának hírnevét messzire viszik. Olyan személyeket köszönthettem most, akik példaképek, a közösségben rendkívüli értékekkel bíró emberek. Erőt tudnak mutatni mindenki számára, hogy a sport kiút lehet a nehézségekből. Fantasztikusak az eredmények, amelyeket elértek” – hangsúlyozta Szeles Szabolcs.

A győriek közül Szvitacs Alexa egyéni kategóriájában egészen a döntőig menetelt az Eb-n. Legnagyobb riválisa, a lengyel Karolina Pek mögött zárt másodikként.

„Nem titkolom, az aranyéremért mentem az Eb-re, szerettem volna megvédeni a címemet. Ha sikerül, akkor kvótát szereztem volna a párizsi paralimpiára. A döntőt sajnos nem tudtam megnyerni, de továbbra is van esélyem a részvételre. Innentől a világranglista-helyezés alapján tudok kijutni a játékokra, jelenleg a harmadik vagyok. Rengeteg Világkupa-verseny lesz még, igyekszem minél többre elmenni. Ebben Győr városa partner számomra, mindenben segíti a felkészülésemet – mondta Szvitacs Alexa, aki a kontinensviadalon Csonka Andrással vegyes párosban második helyezést érte el a 17-es kategóriában. Szvitacs mindhárom győri éremben is tevékeny szerepet vállalt, női párosban az Arlóy Zsófiával alkotott duója harmadik lett a 20-as kategóriában.

Vígh Zsolt, a magyar csapat szövetségi kapitánya kiemelte, minden versenyzőjére, így a remeklő győriekre is nagyon büszke. Bízik benne, hogy tanítványai ott lehetnek majd a jövő évben sorra kerülő párizsi paralimpián.

Tv-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #asztalitenisz | #pingpong |