Győr+
2019.01.08. 12:51

A válogatott focista Gyirmótra igazolt

Jelentős erősítésnek számíthat Gyirmóton a válogatott labdarúgó, Lipták Zoltán érkezése, akivel hétfőn kötött szerződést a klub. A védő a DVTK-tól érkezett.

A hírről a csapat a hivatalos honlapján számolt be, ahol közölték: január 7-én másfél éves szerződést kötöttek a 18-szoros válogatott védővel, Lipták Zoltánnal. A magyar bajnok, 195 centiméter magas játékos korábban az élvonalban több klubnak is meghatározó tagja volt. Utolsó állomáshelye a Diósgyőr volt, innen érkezett Gyirmótra. A védő játékjogának meghosszabbítására további egy éves opciója van a sárga-kék csapatnak.

– Miután Lipták Zoltán szabaddá vált, felvettük vele a kapcsolatot. Nagy öröm, hogy sikerült vele szerződést kötni. Az elmúlt héten egy alkalommal edzett velünk, majd a sikeres orvosi teszteket követően – amely természetesen nem próbajáték volt, mivel a labdarúgó képességeivel tisztában vagyunk – a sikerült aláírni a szerződést. Bízunk benne, hogy hozzásegíti csapatunkat céljaink eléréséhez – mondta el az átigazolásról Hannich Péter sportigazgató.

Lipták Zoltán 1984. december 10-én született, Salgótarjánban. A megye nem ismeretlen számára, hiszen 2012 és 2015 között a Győri ETO FC-ben is szerepelt. Innen igazolt a Diósgyőrhöz, most pedig visszatért Győrbe, csak a város másik csapatához, az NB1-ben egyszer már megforduló Gyirmóthoz.

Gy.P.

Fotó:gyirmotfc.hu