MEFOB

A TFSE nyerte a frizbi MEFOB döntőjét

Fotó: Vig Norbert
Kárpát Zsolt
2021.06.10. 18:23

Győrben rendezték meg  Ultimate Frizbi Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot. Nagy meglepetésre a Széchenyi István Egyetem csapat bejutott a fináléba, azonban a sokszoros bajnok Testnevelési Egyetem csapata verhetetlen volt, és ismét megszerezte a bajnoki címet.

„Első alkalommal rendezték meg az egyetemisták és főiskolások számára ezt a sportágat nagypályán. A 8 csapat érkezett a bajnokságra, és nagyon örülök, hogy ilyen csodálatos környezetben tudtuk megrendezni az országos döntőt. Külön öröm, hogy a hazai győri csapat, az első bajnokságán eljutott a döntőig.” – nyilatkozta Erdősi Zoltán a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke a csütörtöki döntő után.

Az eredményhirdetésen Radnóti Ákos Győr alpolgármestere adta át az érmeket a csapatoknak.

„Ez most még egy kevésbé ismert sport, de talán pont ezért kell népszerűsíteni. Az elmúlt időszakban Győr több Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságoknak volt a házigazdája. Kosárlabda , kézilabda és az atlétikai döntőt is városunk rendezhette, ami jól mutatja, hogy a Széchenyi István Egyetemen a sportélet is kiválóan működik. A jövőben egészen biztos vagyok abban, hogy a Győri Önkormányzat támogatni fogja az ilyen sportrendezvényeket..” – mondta Radnóti Ákos győri alpolgármester.

A döntő végeredménye: TFSE- MUFA 8-1

Bronzmérkőzés: BME-Budapesti Corvinus Egyetem : 6-4

Galéria: Vig Norbert

A MEFOB döntőjén a Győr+ TV is kint járt:

Szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #frizbi | #MEFOB |