Tokióból jelentjük

A sportolókat kemény fából faragták

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.08.06. 10:47

Pénteken reggel a sérülések oldaláról közelítették meg az olimpia témáját a Győr+ Rádió munkatársai. Nagy Roland, Tokióból jelentkező kollégánk megosztotta több tapasztalatát a sportolókról.

A téma azért merült fel, mert Muszukajevről kiderült, törött ujjal mérkőzött ellenfelével. Bár edzője azt is mondta, hogy fáj a dereka, talán kiment egy csigolyája, ehhez képes az ujja semmiség.

Roland elmondta, a sérülésekre azért a bírók odafigyelnek, vérző sebben például nem megmérkőzni, azt kezelni kell.

Ha olyan sérülésről van szó, ami annyira nem látszik, de nagy fájdalmat okozhat, akkor függ a szereplés a sportoló fájdalomtűrő képességétől is. Megpróbálnak túlélni.

Roland példaként hozta fel a vívó, Márton Anna esetét, aki sérülten, elszakadt térdszalaggal versenyzett. Nem választotta a műtétet, mert akkor ki kellett volna hagynia az olimpiát. Próbálták nála azokat az izmokat megerősíteni, amik még tarthatnak, s speciális kötése is volt.

„Vannak itt kemény sportolók, akik iszonyat fájdalmat bevállalnak, azért, hogy sikeresek legyenek. Ez egyéntől függ, de itt a legtöbb sportolót nagyon kemény fából faragták.”

Kapcsolódó témák: #Tokió2020 | #Tokióból jelentjük | #vízilabda |