A Sopron felbontotta szerződését amerikai sztárkosarasával

MTI Fotó: Tóth Zsombor/sopronbasket.com
2022.11.29. 17:47

Fegyelmi okok miatt a Sopron Basket kosárlabdacsapata azonnali hatállyal felbontotta amerikai sztárjátékosa, Brittney Sykes szerződését.

 Az idén Euroliga-győztes, magyar bajnok együttes hivatalos oldalának keddi közleménye szerint azután köszöntek el a szeptemberben érkezett játékostól, hogy nem jelent meg egy edzésen, ami nem először fordult elő, a legutóbbi esetnél viszont meg sem tudta indokolni távollétét.

“Brittney Sykes, itt tartózkodása rendkívül rövid ideje alatt, immár másodszor, súlyosan megszegte a közöttünk fennálló szerződést azzal, hogy a megadott határidőre nem érkezett meg, az edzésmunkába nem kapcsolódott be”- idézte Török Zoltánt, a soproniak ügyvezető-igazgatóját a klub hivatalos oldala.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy az előző évadban az ausztrál profi bajnokság (WNBL) legjobb védőjének megválasztott 28 éves kosárlabdázó rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkezik és hosszútávon megoldást jelenthetett volna a csapatnak hátvédként, de nem tudnak szemet hunyni fegyelmezetlensége fölött.

Ezúttal a játékos semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért van távol. Ügynökével történt egyeztetés után, maga az ügynök sem tudta rábeszélni, hogy azonnali hatállyal szüntesse be szerződésszegő magatartását és térjen vissza Sopronba” – olvasható a Sopron Basket oldalán.

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #sopron basket |